stoineff

Смърди на корупция!: Каквито управляващите такава и опозицията

С дъх на мръсотия и корупция! 


България изпадна в ужас от предложението на Орешарски за шеф на ДАНС - Делян Пеевски. Още по - лошо. Беше приета! Приета от нашите представители в НС! Народните ни представители!  Всички видяха нечистоплътната сделка и сериозно изтръпнаха в предположенията за размерите на сделките и договорките, които вероятно са факт, в предвид това назначение. Защо НЕ трябва да бъде на този пост вече изяснихме (виж тук).

Гласуване за Пеевски - шеф на ДАНС
Така наречената Опозиция също косвено подкрепи избора
на Пеевски като шеф на ДАНС

Нещо обаче се изплъзва и премълчава. А именно липсата на опозиция в Народното събрание.


Кратка справка в в разпечатките от проведения вот показват, че Бойко Борисов и Делян Добрев не са гласували "против" избора на Пеевски.

От пресцентъра на партията оправдават действието, като казват че те не са присъствали в залата по време на гласуването. Не става ясно обаче защо все пак Бойко Борисов, който привидно не подкрепи кадидатурата на Пеевски ,не гласува против, при положение, че имаше и втори вот по предложението на премиера Пламен Орешарски.

Данните показват, че ако всички 120 депутати на ГЕРБ и "Атака" бяха в залата, Пеевски нямаше да бъде избран за шеф на ДАНС. Кандидатурата беше подложена на гласуване два пъти. Първия път Пеевски бе избран със 114 гласа "за", 10 "против" и 1 "въздържал се". Тогава обаче почти цялата група на ГЕРБ бе извън залата. Така срещу Пеевски гласуваха само шестима от ГЕРБ, трима от " Атака" и 1 от БСП. Малко след това ГЕРБ поискаха прегласуване, а всички десетина депутати от "Атака", начело с лидера им Волен Сидеров, напуснаха залата. Така в крайна сметка Пеевски бе избран със 116 гласа "за", 87 "против" и 1 "въздържал се". Всички, гласували "против", бяха от ГЕРБ.

Тези факти, показват няколко неща:

1. Атака и ГЕРБ нямат нищо против Пеевски да стане шеф на ДАНС и подкрепят негласно кандидатурата на Орешарски (за останалите е ясно)

2. Политиката на кабинетът "Орешарски" ще продължи да следва политики на приемственост с политиките на ГЕРБ (политически назначения, корупционни практики, източване на държавата през КТБ и др..)

3. Явно е, че мутрите искат да запазят позициите си в държавата и властта на всяка цена.

4. Никой в НС не защитава интереса на хората, от които е изпратен.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 3343903808253012209

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item