stoineff

Плевнелиев: Протестът е висша форма на пряка демокрация

Преходът в България не е приключил. Гражданите завземат стъпка по стъпка държавата си обратно, като използват нови методи, като социални мрежи, това заяви президентът Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

Той допълни, че протестът е висша форма на пряка демокрация и че всеки път когато политиците правят грешки, гражданите ще излизат на протест.

„Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намирме, ще плати много висока политическа цена", каза още Плевнелиев.

Той бе категоричен, че властта не трябва да затваря очите си за исканията на народа. И следва да помни, че кризите ни показват проблемите.

Никой не може да заглуши моя глас и аз няма да спра да търся изход от всяка криза, в която нацията е влязла", допълни президентът.

Преди да оттегля доверието си от това правителство след случая „Пеевски", аз дадох доверието си, като въпреки резервите, които имах към промените в Закона за ДАНС, аз не наложих вето. Оттеглих доверието си, защото едно беше казано, а друго свършено, допълни Плевнелиев.

Като президент познавам своите правомощия, спазвам ги и не очаквам към мен да се размахва пръст. Волен Сидеров е избран за народен представител и единственото, което аз имам против той да е председател на Комисията по етика е държането му към гражданите, заяви Плевнелиев.

Запитан отново за обвиненията за наличието на офшорни сметки на негово име, президентът отговори: Вече обявих официално, че не разполагам с такива сметки, данъчната ми декларация е публична. Но очаквам да има още такива нападки към мен. Това което се случи на г-н Георги Първанов с главен герой Яне Янев, очевидно ще се случи и на мен с главен герой Волен
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 5070450517541432042

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item