stoineff

Стартира първото по рода си - SEM състезание


 Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?


Утре (03.06 2013г.)в 12 часа ще стартира първото по рода си в България SEM (Search Engine Marketing) състезание. За хората, които не са наясно какво е това ще разясним.


 Това е един особен вид маркетинг, който се роди в отговор на нуждата от подобряване на посещаемостта на определен сайт, конверсията му и неговата видимост в търсачките. В днешно време всяка уважаваща себе си компания, която има работещ онлайн, или офлайн бизнес, и представяне в Интернет чрез сайтове, или социални профили, има собствен SEM отдел, който се грижи за подобряването на онлайн присъствието и онлайн репутацията.

Този вид "онлайн маркетинг" е свързан изцяло и с "офлайн" бизнеса

 (понятията са условни - няма в чист вид добре работещ бизнес, който да не е представен онлайн, както и обратното няма печелещ онлайн бизнес, който няма добра изградена офлайн мрежа - поддръжка, дистрибуция, реклама и т.н.), като целта е да допълни, доразвие и увеличи продажбите, популярността и печалбата.

В България понятието SEM често се бърка със SEO (search engine optimization), 

което не е правилно, защото второто е само една част от онлайн маркетинговата стратегия, а именно подобряване на резултатите в SERP (search engine results pages - резултатите от страниците в търсачката) -  това няма нищо общо с продажбите и печалбата на съответния онлайн бизнес (това, че определен сайт е класиран напред в търсачката не означава, че ще продава по - добре продуктите, или услугите си. Тоест има добро SEO и лош SEM).

Разбира се по темата може да се изпишат (а и се пишат вече) хиляди страници, дори и учебници. Маркетинга е наука, която няма как да се събере в една статия. Дано обаче е станало ясно какво точно означава абревиатурата SEM.

Да се върнем на състезанието. Правилата са ясни хората, които искат да участват могат да ги прочетат тук.


Наградите също си ги бива.


 Първа награда 5000 лв. , втората е лаптоп на стойност 2000 лв. и други предметни. Няма да бъдат забравени и феновете на социалните мрежи, като за най - добрите от тях също има отредени награди.

Всъщност именно организацията на такъв род онлайн състезания и игри са част от SEM. Разбира се, купуването на реклама от Goole Adwords, тематични сайтове, новинарски рубрики, блог -мнения и постове, форумни теми, guerrilla marketing, използването на QR кодове и т.н. допълват част от портфолиото на SEM - фирмите.

Част от SEM стратегията на "Интервю"
Част от guerrilla marketing стратегията на "Интервю",
Която допълва SEM - идеята на тази реклама е да 
провокира дискусия с грешно написаната 
дума - "ощипан". Като URL на сайта 
се вижда ясно и налага като бранд.
За Facebook, Twitter, и другите социални мрежи (без, които вече не може (даже са включени в официален списък със зависимостите, наравно с хероина и алкохола) може да се напишат и втора и трета част от гореспоменатите учебници.

За сега толкова."Интервю" ще проследи състезанието, а е възможно и да се включи в надпреварата в зависимост от конкуренцията.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

SEM състезание 2247013930812235479

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item