stoineff

Windows Phone се намесва в битката между Android и Apple IOS

Apple IOS vs Android   - Коя е най - добрата операционна система смартфони
Windows Phone зае трето място на пазара на смарфони след Android и Apple IOS 

Отговорът на въпросът: "Коя е най - добрата операционна система смартфони" вече е даден от потребителите и производителите. В битката Android vs Apple IOS, е на път да се намеси и трети играч, а именно Windows Phone. 

Въпреки, че все още е далеч от  челните позиции и пазарния дял расте бавно, все пак операционната система на Бил Гейтс набира скорост.

Тази седмица, анализаторската компания IDC публикува доклад, в който се казва, че Windows Phone вече е на трето място в пазара на смартфони. През първото тримесечие на тази година, са продадени  7 милиона смартфони работещи тази операционна система. По този начин, компанията е в състояние да "спечели" 3,2% от пазара на смартфони. Спомнете си, че през първото тримесечие на миналата година, Windows Phone,  държеше едва 2% от пазара, а броят на продадените устройства беше 3,0 милиона бройки.

IDC експертите смятат, че тези резултати на Windows Phone се дължат на  «отмъщението» на Nokia. 70% от всички смартфони добри операционни системи от Microsoft са произведени от Финландския доставчик. Общо сътрудничеството между Microsoft и Nokia, е продала 20,3 милиона устройства, работещи с Windows Phone. Другите производители все още предпочитат Android.

Въпреки факта, че Windows Phone успя да се добере до трето място, в пазара на смартфони все още тотално доминират  операционната система Android на Google и Apple IOS .
 През първото тримесечие на тази година са продадени162.1 милиона устройства, работещи с Android и 37.4 милиона iPhone. По този начин фирмите, държат  съответно 75% и 23% от пазара.
Мениджърът  на проучванията на фирмата Реймънд (Ramon Llamas) отбелязва, че въпреки факта, че преобладаващата част от пазара на смартфони все още е собственост на Android и IOS, потребителите искат да видят и алтернативни устройства. Това се доказва от ръста на продажбите на смартфони, работещи на Windows Phone, и продажбите на BB10, BlackBerry.
Заслужава да се отбележи, че през първото тримесечие на 2013 г. е продаден в над един милион бройки BlackBerry10.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 2665179585724868577

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item