stoineff

300 надзиратели чакаха напразно пред Затвора в София главен комисар Митко Димитров

Затвори Протести

Служители на затвори и арести от цялата страна внесоха подписка срещу заповед на главния директор на ГД”ИН”, главен комисар Митко Димитров.


1 554 служители са се подписали срещу заповедта, с която от 1 юли сменния режима на работа в МЛС се променя от 24 на 12 часов.Подписката бе входирана в деловодството на дирекцията в първия работен ден на тази седмица 1 юли от УС на Синдиката на служителите в затворите в България.Копие на придружителното писмо е изпратено и до Министъра на правосъдието Зинаида Златанова.

Напразно около 300 служители дошли от София, Пловдив, Бургас, Враца, Бобов дол, Сливен, Разлог, Плевен, Белене, Смолян, Пазарджик, Ловеч, Ямбол и др. чакаха близо два часа пред централния вход на софийския затвор, Митко Димитров или някой друг от ръководството да уважи присъствието им и да разговаря с тях.Това предизвика гневна реакция и спонтанно събралите се, преди да се разотидат започнаха да скандират „оставка” .

Присъстващите си обещаха на 27 юли за когато е насрочен протеста организиран от Синдиката на служителите в затворите, да бъдат много повече и далеч по непримирими в исканията си.

Междувременно надзирателите на бургаския затвор са се организирали и на 3 юли в 9:00 часа ще пият чай пред затвора в морския град.

Ето и текста на придружителното писмо:
                                                                            ДО
                                                                           Г-Н МИТКО ДИМИТРОВ
                                                                           ГЛАВЕН ДИРЕКТОР
                                                                           НА ГД”ИН”

                                                                           КОПИЕ:Г-ЖА ЗИНАИДА ЗЛАТАНОВА
                                                                           МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО



                 
                 ПРИДРУЖИТЕЛНО ПИСМО КЪМ ПОДПИСКА



      УВАЖАЕМ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,

            Предоставяме на Вашето внимание копие на Подписка срещу Ваша Заповед № Л-5661 II / 14.06.2013 год., с която изразяваме  своето  категорично  несъгласие  с  така издадената заповед и настояваме за нейното преразглеждане.
            С настоящата подписка изказваме своето възражение, отнасящо се до нежеланието Ви да предоставите изчерпателна и разбираема информация във връзка с решението Ви за преимуществено преминаване на 12 часов сменен режим на служителите от НОС в териториалните служби на ГД”ИН”, без предварителни разяснителни срещи със засегнатите служители или техни представители.
            
            След внимателно запознаване с текста на Заповед № Л-5661 II / 14.06.2013 год. поставяме следните въпроси към Вас:


1.Смятате ли, че "информирането" за взети решения и предприети действия замества  "обсъждането" , с провеждане на социален диалог за разрешаване на въпроси, свързани с трудовите и служебните отношения и със социално-икономическите права и интереси на служителите, в дух на сътрудничество, взаимни отстъпки и зачитане интересите на всяка от страните, предвидено за такива действия в Правила за организацията и дейността на Съвета за социално партньорство в Министерството на правосъдието ?

2.Изготвен ли е предварително целеви и проблемен анализ на настоящата ситуация в системата на МЛС , който да отразява и крайният ефект от подобна мярка ?

3.Какъв „приоритет е социалната политика” на ГД”Изпълнение на наказанията” ?

           






              С настоящата подписка,  заявяваме нашата позиция и се обявяваме твърдо против управленската политика по отношение на системата на затворите, която в досегашния си вид не отговаря на реалните проблеми на служещите, не дава определена насока за цялостното и комплексно поведение на институцията и нанася вреди и загуби на нас като служители, а и на обществото като цяло.
            

            Настояваме държавните институции да поемат функциите си и да реализират мерки за увеличаване на надзорно – охранителния състав в МЛС, и на трудовото възнаграждение на работещите в сектора, съобразно предписанията на ЕК.
            Настояваме държавните институции да излязат с официална информация във връзка с актуалното финансово и комплексно състояние на системата на затворите в Р.България.


             Като се има предвид, краткия времеви интервал и отпускарския месец, през които са събирани подписите, то считаме, че това число отразява недоволството на много голяма част от надзорно – охранителния състав на поверената Ви дирекция !
             Пълният текст на писмото съпровожда подписката. Подписката се състои от 1554 подписа.
Информация за настоящата подписка ще бъде изпратена и до средствата за масова информация.
В очакване на бърза и адекватна реакция остават всички , които са подкрепили Подписката чрез подписа си, както и аз,






 Иван Петров
 Синдикат на служителите в затворите в България
„Време е да се чуе и нашия глас!”

01.07.2013г.
гр. София




+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 3009747061205035047

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item