stoineff

Хранителните добавки – вредни, или полезни са?

Хранителните добавки – вредни или полезни са
Пълноценното хранене е важно за здравето ни

Дали се е превърнало в мода или пък наистина хората са започнали да мислят повече за здравето си – не сме сигурни. Факт е, обаче че много хора търсят информация за здравословните навици при храненето и спортуването. Фитнес маниаците преминават нещо като „обучителен” курс, който се състои в избистряне на въпроса: „Кои са най - подходящите добавки за бързи резултати?”.

Въпреки огромното количество информация в интернет пространството, производителите на хранителни добавки почти непрекъснато сътворяват нови и нови формули. Нормално е човек да се чувства объркан. Важно е да се погледне през индивидуалната гледна точка на всеки спортуващ.

Всички сме различни по своята физика, гени, метаболизъм и още природни дадености, които определят колко бързо ще постигнем фитнес целите си. На някои им е по-лесно, отколкото на други, но упоритостта трябва да присъства при всички.

Сега ще разгледаме няколко мита, относно хранителните добавки, които витаят из фитнес залите. Повечето от тях са резултат от наложено мнение или пък неправилна употреба на добавката. Това са:


• С приемането на суроватъчен протеин се образуват мастни натрупвания.

 Това твърдение съдържа частица истина. При прекомерната му употреба, в количества превишаващи препоръчителните, естествено се отлага като мазнина. В нормални дози, обаче суроватъчният протеин е основен градивен елемент на мускулите.

• Хранителната добавка може да замести разнообразното и пълноценно хранене. 

Случва се да нямаме достъп до качествена храна и с цел да не нарушим диетата си, прибягваме до приемането на протеин, например. В това няма нищо нередно, но не бива да се използва вместо всички хранения. Съставянето на правилен хранителен режим е стъпка към постигането на добро здраве и красиво тяло.

• Не ни е нужно да приемаме допълнително протеин и може да си го набавим чрез храната. 

Голяма част от него приемаме именно чрез месото или яйцата, но съгласете се, нужни са огромни количества месо дневно, за да си осигурите необходимото количество от градивната частица.

• Креатинът е стероидна добавка. 

Това не отговаря на истината, тъй като креатинът се съдържа естествено в човешкото тяло. Неговата основна функция е да снабдява мускулните клетки с енергия. Той по никакъв начин не имитира тестостеронът.

Хранителните добавки са важни за спортуващите

Има още много митове и легенди относно хранителните добавки, обаче както всичко останало в прекалени количества и те могат да бъдат вредни.

Прекаленото приемане на протеин, например, води до увеличаване на мастните натрупвания. Приемането на продукти, съдържащи компоненти като кофеин или други стимуланти, могат да причинят нервност и безсъние.

Други пък, които са приемани без почивка на организма от тях, могат да доведат до проблеми с черният дроб и бъбреците.

Спазвайте упътването на опаковката на хранителната добавка, която сте си взели и бъдете спокойни.

Опитайте хранителните добавки от : monster nutritions.com



+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Любопитно 4052101656043666719

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item