stoineff

Наръчник при избор на детско столче за кола


Първо трябва да прецените кой модел ще бъде най – подходящ за вас и вашето бебе или дете. Скъпите модели не са непременно най – добри или безопасни. Наблегнете на различните функции които има детското столче (ако има такива). Убедете се че покрива нормите на безопасност. Някои автомобили имат вградени столчета, но ако вашият не разполага с такова обърнете внимание и на следните неща:
Столчетата са различни в зависимост от годините/ килограмите на бебето /детето – под 10 килограма, под13, от 9 до 18 килограма , от 15 – 25 килограма и от 22 до 36 . Също така има и универсални. Изберете подходящия за вашето дете  размер.
Правила за безопасно използване на столче за кола:



Използвайте кошче (столче) за кола още от първия ден когато возите своето бебе. Не прикрепяйте столче с обратно поставяне към предната седалка на автомобила особено, ако има инсталирана Air BAG    (въздушна възглавница)За по – голяма безопасност поставяйте столчето винаги на задната седалка на автомобила. Бебе до 1 годишна възраст и тегло под девет килограма трябва да се вози в обратно закрепено кошче и едва след като е  навършило една година и теглото му е поне девет килограма може да обърнете приспособлението.  Разгледайте и се запознайте добре с схемата за монтиране и експлоатация на детското столче! Уверете се, че поставяте правилно столчето в автомобила и го закрепeте за точните връзки. Използвайте всички предпазни колани и каиши за обезопасяване на детето по начина описан в инструкциите за експлоатация. При възможност закупете ново детско столче. Многообразие от модели може да разгледате тук. Не закупувайте и не използвайте детско столче за автомобил втора употреба преди да се уверите че: имате схема за закрепване на кошчето и детето в него или знаете как точно трябва да извършите това закрепване. Трябва да  сте сигурни че столчето не е претъпяло пътен инцидент и не липсват елементи за закрепването и осигуряването на столчето и детето в него.

Обезопасете вашето дете при пътуване!
Черната статистика сочи , че нараняванията и смъртните случаи при бебетата и децата се дължат предимно на неправилно или никакво обезопасяване при возенето им в превозното средство. Освен акт в размер на 50 лева , возейки не обезопасено вашето дете , вие го излагате на риск. При рязко завиване или спиране вероятността да нараните малкото човече до вас е огромна. Подсигурете го с детско столче или кошче отговарящо на неговата възраст и килограми. За да сте убедени, че детското столче отговаря на последните изисквания за безопасност – закупете ново столче за кола сертифицирано и преминало през тестове за безопасност.
 Да така е,  детскитестолчета за автомобили преминават през такива тестове. Краш теста се извършва от сертифицирана лаборатория , като автомобила се блъска в стена със  скорост от петдесет километра в час, а в столчето или кошчето е разположен манекен на бебе със специални сензори. Изследват се натоварванията върху гръдния кош и главата на манекена бебе. Преглеждат се евентуалните следи от нараняване по тялото и главата на бебето. Прави се и оглед на кошчето за наранявания и нарушения на здравината на пластмасата. След тестването на детските столчета се взима под внимание следните показатели:
Безопасност – като най – важни фактори са защита от фронтален  и страничен удар, както и поддръжката на главата на детето при удар.
Удобство на употреба – разглеждат се различните възможности за неправилна употреба, време и сложност за закопчаване на детето, както и възможностите за модифициране на детското столче (седалка).
Комфорт – набляга се на оценките за показателите за поддръжка на тялото , главата и крайниците на детето.
  Тук може да разгледате и оцените различни модели бебешки и детски кошчета , столчета за кола.


И не забравяйте - Поставянето и обезопасяването на детското столче в автомобила ви може да отнеме доста време и нерви, но това време никога няма да бъде напразно загубено тъй като от него зависи безопасността и живота на вашето дете.  Не си позволявайте да пропуснете стъпките в инструкцията за експлоатация на детското столче. Карайте внимателно и не забравяйте, че возите най – ценното нещо на света J

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item