stoineff

Войната между Ивайло Московски и Елена Йончева се задълбочава

елена йончева

Топ журналистката Елена Йончева и бившия транспортен министър Ивайло Московски и депутат от ГЕРБ продължават медийните си войни.

 Преди дни Московски каза, че репортерката и нейния и оператор са направили разходка и останали две седмици в Сомалия - пътуване, което струвало на държавата дала милиони.

"Престоят и действията на Елена Йончева, когато ходи да говори с партизаните и бунтовниците в Сомалия, след това струваха на нашата държава няколко милиона лева"
, коментира днес Московски. Той не пропусна да припомни за дългогодишната връзка на Йончева с лидера на БСП Сергей Станишев.

„Разбира се, не всеки журналист има честта и възможността да е приятел на лидера на БСП Сергей Станишев, за да постигне тези „добри ефекти” за държавата си. Но това е факт. След като има желание да дава мнение навсякъде с писма и опровержения, нека сега да коментира и това. Нейните действия в Сомалия струваха на нашата държава няколко милиона лева. След това трябваше да се разплатим към Франция и ние платихме тази сума – правителството на ГЕРБ. Нека тя да разкаже”
, заяви Московски.

Журналистката отговори на нападките в профила си във "Фейсбук".

"Тъй като господин Московски, който до вчера твърдеше, че сме пътували до Сомалия с Авиоотряд 28, днес дообогати информацията с още нелепи твърдения, ще споделя следното, макар и в известна степен да се повторя, за което се извинявам. Нито полетът, нито снимките са направени с финансовото, логистично или организационно съдействие на която и да е била българска или чужда държавна институция.
Целта на пътуването е заснемането на документален филм за Сомалийските пирати, след отвличането на кораба "Маласпина Касъл" с български моряци на борда. Не сме "ходили да разговаряме с партизани и бунтовници", както твърди господин Московски, защото такива там няма. Има сомалийски пирати, които са криминални престъпници и сили на ал Шабаб, които представляват терористичното крило на Ал Кайда за Сомалия. Направихме три документални филма. Немската телевизия DW - TV излъчи наш репортаж на тази тема", коментира журналистката.

Елена Йончева и екипът й не са летели със самолета на властта, за което тя предостави като доказателство самолетен билет на частна авиокомпания.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 2352892042626386840

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item