stoineff

Ще изключат животоподдържащите системи на Мандела

Искат да изключат животоподдържащите системи на Мандела

Бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела е в "постоянно вегетативно състояние" и семейството му обмисля да изключи машината, която го поддържа жив, се казва в съдебен документ, датиран от 26 юни.
"Той е в постоянно вегетативно състояние и е на системи, за да живее. Очакването на скорошна смърт се основава на истински и сериозни мотиви", се казва в документа, внесен в края на миналата седмица от семейство Мандела в съда в Мтхатха във връзка с дело за пренасянето на гробовете на три от децата на героя в борбата срещу апартейда.

"Здравословното състояние на г-н Нелсън Мандела се влоши и лекарите посъветваха семейство Мандела да изключи машината, която го поддържа изкуствено жив. Вместо да удължава страданията му, семейство Мандела обмисля този вариант като много вероятен", се допълва в документа.

Искът, който завършва с изречението "те изчакват да погребат своя баща и дядо", е внесен в съда на 27 юни, четвъртък, а съдебното заседание започна на следващия ден. Южноафриканското президентство съобщи в нощта на 26 юни, че президентът Джейкъб Зума е анулирал посещение в Мозамбик, което предизвика опасения за най-лошото. На следващия ден от президентството съобщиха, че състоянието му се е подобрило, а оттогава то се определя като "критично, но стабилно".
За момента президентството не е коментирало съдържанието на документа.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 3490273462715701002

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item