stoineff

Пазара на нови автомобили в Европа се е свил



Париж.  Пазара на нови автомобили в Европа продължава да се свива и през юни, като цифрата на продадените нови коли е отчел спад от 5,6%, предаде АФП, позовавайки се на Европейската асоциация на автомобилните производители.


Във всички страни от ЕС без Малта, за която не са налични данни, през юни са били продадени 1,3 милиона нови автомобили, което е най-ниското ниво на продажбите от 1996 година насам.

Френските компании са претърпели разнопосочни тенденции. Докато продажбите на „Пежо-Ситроен” са намалели с 10,8%, тези на „Рено” са се повишили с 1,3%. Германската компания „Фолксваген”, която е и най-голямата европейска компания за автомобили, е отчела свиване в размер на 3,4%.

За първата половина на 2013 година европейският автомобилен пазар е отбелязал спад от 6,6%. Най-пострадалата компания през този период е „Пежо-Ситроен”, чиито продажби са се понижили с 13,3%.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 2417501814906065686

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item