stoineff

Игор Шабов заплашва да скочи от комина на ТЕЦ Земляне



Игор Шабов, победител от телевизионния риалити формат „Гласът на България”, се е качил на най-високия комин на ТЕЦ „Земляне”

 в столицата в знак на протест с искане за оставката на правителството. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Тези комини имат стълби, като съоръженията са много високи. На мястото има екипи на полицията и психолози от института по психология. Информация за случая е получена към 13.00 ч. днес.

ъм 16:00 той продължава да стои на комина. На мястото е и музикантът Кирил Маричков, от чиято група в „Гласа на България" беше Игор.

Шабов е заявил, че няма да скочи, но ще стои на комина, докато премиерът Пламен Орешарски не подаде оставка.

Кирил Маричков, трима журналисти и психолози се намират в една административна сграда на ТЕЦ „Землене", откъдето се опитват да разговарят с Шабов. Такива са били условията на финалиста от "Гласът на България".

Игор Шабов

Според Кирил Маричков, който даде изявление пред медиите, Шабов му звъннал по телефона, след като се качил горе. Двамата се познават от протестите. Григор Шабов попитал Маричков дали одобрява действията му, а Маричков отговорил, че няма как да одобрява нещо, което застрашава човешкия живот.

В момента по комина към Шабов се изкачват четирима спасители от БЧК и се катерят по стълбичката, по която е минал и той. Самият Григор е облечен с яке с качулка, бейзболна шапка и дънки, до него има раница.

Григор Шабов е женен с едно дете.

В момента се прави проверка за пробива на охраната на ТЕЦ "Земляне", за да влезе мъжът, който се е качил на един от комините, казаха за БГНЕС от МВР.

Тецът се охранява от общинската фирма "Егида" по договор с "Топлофикация - София", уточниха от Столична община.

Топлоелектрическите централи са от обектите, които са на засилена охрана, като част от сигурността на страната.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 5757689202432178788

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item