stoineff

Двама, са загинали при тежката катастрофа на гара Яна


Двама, са загинали при тежката катастрофа на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Петима ранени са постъпили в различни болници.

Сигналът за катастрофата е получен в полицията към 11:00 часа. На 3-ти км на автомагистралата, в района на гара Яна, посока София, се удариха три ТИР-а и четири леки коли.
 По-късно под един от камионите бе открит електромобил.

Районът веднага бе отцепен. На място и до този момент са екипи на пожарна, полиция и бърза помощ. По последни данни - от катастрофата на място са починали двама, а петима са откарани в столични болници.

Участъкът е затворен. Трафикът е отклонен през с. Елешница и през стария път Ботевград - София. Тепърва ще се изясняват причините за тежкия инцидент.

Транспортният министър Данаил Папазов, който дойде на мястото на инцидента, съобщи, че ТИР с румънска регистрация, натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта при пътен взел "Яна". По информация на министъра, катастрофиралите автомобили са микробус, много тежко пострадала е лека кола, която не си личи каква е била, има ударени и няколко камиона. Папазов каза, че се прави организация за отпушване на голямата тапа, на мястото на катастрофата се режат мантинелите, за да могат колите от София да се отклонят по други пътища.

Една от колите, участвали в сблъсъка, според свидетели, е червен автомобил „Мазда”. Македонски шофьор на ТИР, който бил на метри от сблъска, заяви, че колата се е движела с над 100 км/ч, когато го задминала. В различна степен от сблъсъка са нанесени щети на поне 7-8 автомобила.

още по темата: Юридическа защита на пострадали при катастрофи

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 9219211210758321155

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item