stoineff

Единият от труповете открити край Перник е на Ханс

Трупа на убития с 3 куршума Ханс от пернишкия квартал Мошино, изчезнал преди повече от 5, 5 г. и обявен за издирване, бе намерен към 17,20 часа в гориста местност над Перник.

Той е бил част от пернишкия ъндърграунд и е бил убит от банда за мокри поръчки, чиито жертви тепърва ще се установяват. Като лидер на групата вчера бе задържан Васил Станков, баща на застреляния пернишки наркобос Райко Кръвта.

Двама свидетели, разкаяли се членове на бандата, насочили разследващите към гробовете на избитите.

За изненада на криминалистите първата жертва не била закопана надълбоко и затова не били използвани багери, както когато изравяха телата на убити от бандата за отвличания "Наглите". Издирвателните екипи действали с лопати.

Полуразложеното тяло е било изпратено за аутопсия и ДНК експертизи. Целта е да се потвърди 100 % самоличността на убития, която обаче за разследващите е ясна.

Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с дрога, убийства, лихварство и черно тото в периода от 2005 г. досега, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.


По думите му групата завзела наркопазара след смъртта на Райко Кръвта.
Лазаров дойде при репортерите в 6-о РПУ в София с кални обувки директно от мястото, където е бил намерен трупът на Ханс.

Според близки до разследването групата се разследва за серия убийства, извършени между 2005 и 2008 г., свързани с войната за наркопазара в Перник след разстрела на Райко Кръвта на 12 октомври 2005 г. в центъра на града.

Едината от вероятните жертви на бандата на Бай Васо е била обявена за издирване след сигнал до полицията от семейството му.

Пикапът на мъжа бе подложен на щателна проверка за отпечатъци и всякакви други следи в СДВР вчера по обед. За други две от предполагаемите жертви, доскоро се смятало, че се намират в чужбина.От гробове край Перник се очаква да бъдат извадени останките на други. Кръстьо Кръстев–Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца поемат контрола над дилърите и наркопазара в Перник през 2005 г.

Радват се на лидерството си само 2 г., преди да изчезнат без следа през май 2007 г. Многократно арестуваните за разпространение на наркотици Кръстето и Врачански са видени за последно в заведението „Че Гевара”, стопанисвано от Бай Васо, в което имали "бизнес" среща.

По това време изчезва и аверът им Димитър Гиздов-Гумения. Той също е обявен за издирване по искане на прокуратурата. В неизвестност са и наркодилърите Атанас Пашин и Красимир Стоянов–Мотореца.

Появи версия, че убийствата на Райко Кръвта и негови приближени са поръчани от Златко Баретата и серията от покушения след това, включително и на Златомир Иванов пред Съдебната палата, са отговорът на Бай Васо за загубата на сина му. Няма доказателства за тази версия, заявиха магистрати.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 3207502549800619103

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item