stoineff

Откриха труповете на Кръстьо, Бойко Славчев и Ханс край Перник?

Екипи на криминалната полиция и Областната дирекция на МВР в Перник са открили три трупа на хора край Перник, съобщи БНР. 



Останките на три трупа са намерени при днешната спецакция, при която са задържани 8 души души.

Сред арестуваните са четирима от бившите лейтенанти на Райко Кръвта - Милчо Боянов-Чируза от Перник и Иван Цветков-Ванчето, Ромео и Борислав Михайлов-Кюлума от Радомир.

Всички те са от обкръжението на показно убития през 2005 година Райко Василев-Кръвта. До този момент липсва официална информация от полицията в Перник.

Предполага се, че намерените останки са на изчезнали в периода 2002-2007 г. местни представители на подземния свят.

Сред безследно изчезналите са Атанас Пашин, Красимир Стоянов - Мотореца, Владо Попето, Кръстьо Кръстев-Кръстето, Бойко Славчев и Димитър Гиздов-Гумения. 

Следите си губят и на Теодор Неофитов-Ханс, който е в неизвестност от 28 януари 2008 година. Личните документи на Теодор, ключовете и броеница с разпятието, които носел в себе си, когато близките му го видели за последен път, са били намерени след разстрела на Николай Христов-Хайо у единия от задържаните заради покушението - серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси.

 От арестуваните  са иззети оръжия, боеприпаси, бронежилетка и пистолет с патрон в цевта. Това уточни пред Би Ти Ви зам.- главният прокурор Борислав Сарафов.

Категорично не става дума за жертви на т.нар. „Нови килъри", каквато беше първоначалната информация. Според друга - също непотвърдена версия, става дума за жертви на серийния убиец Сиси, който е в затвора.

Акцията е съвместна между отдел "Убийства" към Националната полиция и спецпрокуратурата.

Според информация от агенция "Блиц" днес е изровен и трупът на Теодор Неофитов – Ханс. Той се води безследно изчезнал от 2008 г. В близкото миналото се е движил  със Станислав Ангелов – Сиси. Той е сочен за съучастник при убийството на Николай Христов – Хайо. След разстрела на Хайо обаче в Сиси са намерени личните документи на Ханс, както и ключове и броеница с разпятието, които носел в себе си, когато близките му го видели за последен път.

Днес от разследването бе разпространена и друга версия – че лично Сиси е дал насоки на полицаите къде да копаят.


Докато баретите арестуваха осемте членове на бандата, колегите им от отряда откриха най-малко 3 от жертвите им. След показания на свидетел антимафиотите претърсиха планините над селата Габров дол и Лялинци, където е и родното място на Кръвта.

Предполага се, че серийният убиец може да се е споразумял с прокуратурата да даде показания срещу преместването му от зандана в Бобов дол в Централния софийски затвор. Сиси вече няколко пъти направи подобно искане, без да даде мотиви за това.

Сред задържаните са четирима от бившите лейтенанти на Райко Кръвта - Милчо Боянов-Чируза от Перник и Иван Цветков-Ванчето, Ромео и Борислав Михайлов-Кюлума от Радомир.


След разстрела на боса конкуренти, начело с Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев се опитаха да превземат териториите за разпространение на наркотици. По-късно, на 29 май 2007 г. те изчезнаха безследно. Тогава групата на Райко отново се върна в бизнеса, но само за няколко месеца. Групата тогава успя да превземе пернишките квартали "Изток", "Църква" и "Мошино". В края на 2007 г. операция на пернишката полиция разби остатъците от групата на Райко и арестува 9 от основните й дилъри. При обиските бяха открити бележник, в който се отчитали продадените количества. От цифрите в него стана ясно, че бандата е печелила по 900 000 лв. годишно, тъй като продавала по 200 дози хероин всеки ден.

По време на акцията днес криминалисти са обискирали дома на Чируза в земенското село Габров дол. Маскирани са влезли и в къщата на Кюлума в Радомир.

Кюлума и Ванчето бяха едни от основните дилъри на Райко Кръвта. Чируза пък е собственик на дискотека в Перник и един от най-приближените хора на вече мъртвия наркобос. Криминалистите предполагат, че след разстрела на Райко Кръвта те започнали да отмъщават на конкурентите им.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Перник 1876354980144010538

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item