stoineff

Израел: Изказването на Ердогане е абсолютна безмислица

Ердоган говари безмислици

Изказването на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган за участието на Израел в свалянето от власт на президента на Египет Мохамед Мурси и в кризата в Египет като цяло е „абсолютна безсмислица” и „не представлява нищо особено”.

Така коментира изказването на Ердоган официалният представител на канцеларията на премиера на еврейската държава, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на местните медии. От своя страна прессекретарят на министерството на външните работи на Израел Игал Палмор посочи, че думите на турския премиер „не заслужават дори и минимално внимание”.

Във вторник Ердоган обвини Израел, че стои зад свалянето от власт на президента Мохамед Мурси. По рано Анкара реагира отрицателно на действията на новите египетски власти за потушаване на антиправителствените протести на ислямистите.
САЩ също разкритикуваха изявлението на Ердоган. „Предположенията за това, че Израел носи отговорност за последните събития в Египет са оскърбителни, неоснователни и погрешни”, заяви официалният представител на Държавния департамент на САЩ Мери Харф.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 5257128222686261026

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item