stoineff

Бойко Борисов : Тази манипулация ще стане ясна след време, когато ги свалим..

Бойко Борисов

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в интервю за предаването „12+3” на БНР


Водещ: Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, е наш събеседник. Добър ден, г-н Борисов.
Да започнем с темата, която повдигна г-н Местан тази сутрин в сутрешния блок на БТВ, че ще иска създаването на временна анкетна комисия в парламента, която да проучи всички скандални според думите му назначения на предишния кабинет, които, пак според думите му, са извършени без конкурс и съвсем задкулисно. Какъв е вашият коментар?

Бойко Борисов: Ами, чудесно. Нека се направи комисия и за сегашните, и за предишните назначения. Таман да имат хората възможност да измерят мащабите на тази грандиозна бих казал загуби на доверие в общественото мнение на сегашната тройна коалиция в абсолютно безпринципните назначения, които се направиха.

Водещ: Да разбирам ли, че ще искате и контракомисия, която да разследва сегашните назачения?

Бойко Борисов: То би било доста нелогично да се прави комисия за преди, без да се съпоставят със сегашните назначения.

Водещ: Знаете, че от години доста нелогични неща се случват.

Бойко Борисов: Ами те се случват и затова тези протести, и затова е това над 75% неодобрение на това правителство, което дори техните социологически агенции дадоха. Нормално е, когато има две чаши, в тях да има вода и хората да видят коя е по-пълна или по-празна. Да се види броя на зам.-министрите по колко са сега, колко са били при нас, областните управители и всички тези назначения. 

Водещ: Лютви Местан все пак заяви, че областни управители, членове, депутати от ГЕРБ са извършвали предложения преди да бъдат обявени конкурси и 100% от тези предложения са били приемани, конкурсите просто са били фиктивни по ваше време.

Бойко Борисов: Аз не съм го и гледал г-н Местан сутринта по телевизията и не знам какво точно е говорил. Знам само, че всяка една партия, която е спечелила избори, сиреч по смисъла на волята на народа, прави своите кадрови назначения. Най-малко те имат право да говорят, защото виждате стана няколко месеца, те не могат да се разберат кой кого е предлагал. При нас е ясно кой кого е предлагал и си носим цялата политическа отговорност и за добрите, и лошите назначения. Те да си направят сметка как са си ги предлагали и защо например Хасково няма още областен управител. За това какви лица сложиха, включително с водени дела срещу тях в съда - за областни управители, за зам.-министри на вътрешните работи, за министри, които за по една нощ бяха оттегляни. Така че моят съвет към него е да не влиза в тази тема, защото тя ще е катастрофа за тях. 

Водещ: Защо отказвате да се явите в комисията на Лаков, която разследва полетите на „Авиоотряд 28”. От справката, която беше разпространена от вчерашното заседание, обиколките ви всъщност са равни на 17 пъти обиколки на земята - един полет до Луната, казва г-н Лаков. 

Бойко Борисов: Първо с това, че ДПС и БСП дадоха тази комисия на Лаков и на своята патерица „Атака” е ясно каква е била целта им. Освен това, както казах преди малко за комисиите, ние поискахме тази комисия да разгледа полетите на нашия кабинет и на предишния, на Станишев. Аз твърдя, че тя е много грубо манипулирана. Първо, в тези пари, които те са обявили, влизат полетите и на предишния, и на сегашния президент, влизат полетите на Народното събрание, влизат полетите за спасяване на полицаи, артисти, пострадали съответно при зимата в планините. В тези пари, тези полети са включени и летенето на „Еърбъс”-а, когато го изпратих да закара руските туристи при проблема с „Алма Тур”, когато беше възникнал; когато прибрахме задържаните пирати; когато след атентата в „Сарафово” го изпратих да закара израелските туристи, които бяха пострадалите. Това са полетите за горски пожари, това са полетите за какво ли не още. Така че тази манипулация ще стане ясна след време, когато ги свалим, съответно ще се направи такава комисия и хората ще видят къде са летели те. Те, ако тага разглеждат полетите, са летели до Юпитер и до Марс, и в пъти, поне два пъти повече, отколкото нас. От нашите полети става ясно, че благодарение на тях има „Дунав мост” 2, има „Струма” – ЛОТ 1 и ЛОТ 4, има „Марица”, има „Тракия”, има „Хемус”, има Шумен – Белокопитово. Има болници, поликлиники, театри, музеи – хиляди неща, които са направени. Аз мисля, че вашите слушатели ще ме разберат, че ако в България няма контрол върху строителите, нищо не може да се случи – затова всичко ни беше в срок и направено по добър начин.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 8842931456967064535

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item