stoineff

Тинейджър се самоуби след онлайн изнудване по Skype

Тинейджър се самоуби след онлайн изнудване по Skype

17-годишният Даниел Пери от шотландския град Дънфърлайн посегна на живота си след разговор по скайп с човек, който се представил за момиче на неговата възраст. Малко по-късно разговорът станал достояние на неизвестна група, която заплашила тийнейджъра, че ще покаже разговора на неговото семейство и приятели, освен ако не им плати.

Групата инструктирала момчето да изпрати парите на конкретна сметка или „живота му нямало да има смисъл". Един час след заплахата Даниел отишъл до Форт Роуд Ридж, огромен мост в източно-централната част на Шотландия, и се хвърлил от него.

Близка на семейството споделя: „Доколкото го познавам, сигурно се е почувствал засрамен и ужасéн и е помислил, че е предал близките си. Беше почти на 18, нямаше как да знаем с кого води разговори през лаптопа си. В крайна сметка не е направил нищо лошо, всички на неговата възраст ползват такива програми за разговори, просто е попаднал на отрепки, които изнудват невинни деца", продължава тя.

В деня на смъртта си Даниел качил скайп-името си в профила си в туитър с призив хората да му се обадят. Разговорът в скайп показва, че малко преди да се самоубие, Даниел попитал изнудвачите си „Какво да направя за да не го покажете на семейството ми?". Получил инструкции да изпрати пари на банков акаунт иначе живота му нямало да струва нищо. Последвал кратък отговор към изнудвачите - „чао".

Един час след като се хвърлил от моста, Даниел бил открит жив от морски патрул. За съжаление, малко след това издъхнал.

Новината за смъртта на Даниел Пери идва малко след като друг тийнейджър - 14-годишната Хана Смит, се обеси след тормоз от съученици в онлайн платформата за въпроси Ask.fm.

Няколко британски благотворителни организации предупредиха, че получават десетки обаждания всяка седмица от младежи, хванати в подобен капан. В някои от най-екстремните случаи изнудвачите използват голи снимки или стриптийз видеоклипове, като заплашват жертвите, че ще ги качат на страниците на училището във фейсбук и туитър.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 4370852462979121005

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item