stoineff

Зелената лозова змия (Ahaetulla nasuta )

Зелената лозова змия  (Ahaetulla nasuta )
Зелената лозова змия е слабо отровна. Позната е още и под имената  Vine snake на английски, или Ahaetulla nasuta на латински


Местообитание Индия , Шри Ланка , Бангладеш , Бирма , Тайланд , Камбоджа и Виетнам.  Зелената лозова змия  (Ahaetulla nasuta ) е леко отровна . Тя обикновено се храни с жаби и гущери и използва своето бинокулярно зрение за да ловува.


Тази змия се движи бавно, разчитайки на защитната си окраска в листата. Змията разширява своето тяло, когато усети заплаха и маскировката и не помага.



Също така, тя може да си отвори устата в заплашителна поза в посока на възприемания като заплаха обект, или субект. Широко разпространен мит в южните части на Индия е , че видът използва своята заострена глава, за да ослепява своите човешки жертви.

Видът е живороден. Малкото расте в организма на майката затворен в яйце мембрана. Отровата е мека и причинява подуване и оток. Симптоми отшумяват в рамките на три дни.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 3546919067802301784

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item