stoineff

Самоуби се бившия кмет на Кюстендил - Кирил Алексов

Самоуби се Кирил Алексов - бившия кмет на Кюстендил
Кирил Алексов - бившия кмет на Кюстендил

Кирил Алексов бившият кмет на Кюстендил се е застрелял в село Лозно. Според едни от слуховете е страдал от злокачествено заболяване, а според друго е имал прогресивна атрофия на мускулите. 

Това са основните версии за самоубийството на бившия градоначалник на Кюстендил.

Преди около месец Алексов се е прибрал от консултации в Израел, където отказали да го настанят в болница, предвид тежкото му състояние.

Бившият кмет беше ловец и се предполага, че е използвал оръжието си за лов.

Кирил Алексов е кмета на Кюстендил от БСП (1999 - 2003 г.) и председател на Общинския съвет - Кюстендил от 2003 до 2007 г. През 2007 г. обаче той се яви като независим кандидат за кмет на местните избори и е отлъчен от партията.

Да почива в мир!

За себе си казваше:


Роден съм на 31.05.1946 г. в с. Ломница, Кюстендилска област.
Завършил съм ВМЕИ "Ленин" (София), специалност машинно инженерство и ВИИ "К. Маркс" (София) със специалност икономика на промишлеността. Имам специализации в АОНСУ (София и Варна) и Генерал-щабна академия.

Работил съм като началник-производство в ОП "Сложна и битова техника; секретар на ОС на научно-техническите съюзи (Кюстендил); преподавател по технология на машиностроенето в Кралство Мароко; директор на Дървопреработвателен завод "Д. Каляшки" (Кюстендил); генерален директор на Автокомбинат Кюстендил; кмет на Община Кюстендил, мандат'1999-2003 г.; председател на Общинския съвет - Кюстендил, мандат'2003-2007 г.
Имам добро семейство - съпруга, две деца и две внучки.

Имам потенциал за силен кметски мандат. Сигурен съм, защото в мандата си през 1999-2003 доказах, че и във времената на общинска и държавна оскъдица може да се работи смислено и полезно. Тогава направих повече, отколкото в другите три мандата след 1989 г., взети заедно.

Жалкото е, че това не се хареса и на партийните велможи, и на сивия бизнес, които управляват града. Те направиха всичко възможно, за да ме спрат с изборни манипулации в ромския квартал. Резултатът е известен - в последните няколко години Кюстендил, меко казано, не върви напред, а назад и встрани - наникъде. В тези години бях председател на Общинския съвет, но хората знаят, че силата на тази институция е малка, реалните управленски лостове са в ръцете на кмета.

Кюстендил и общината се нуждаят от наваксване и ускорено развитие, от условия за по-добър живот, особено на младите. Това е възможно с добре обмислено и ефективно използване на структурните фондове на Европейския съюз. Знам как да го направя, знам как да организирам човешки и финансов ресурс за инвестиране на 40-50 млн. лв. годишно - за благоустройство, в екология и за стимулиране на стопанската инициатива.

Времената са такива, че няма време. Кметският кабинет за мене не е учeбна зала, там няма да се нуждая от "влизане в час" и от първия ден ще работя по същество.

Накрая, вярвам и на хората, които подкрепят кандидатурата ми. Те ме убедиха, че съм нужният кмет. И защото един партиен кмет не може да реши натрупалите се проблеми, които засягат всички. Време е за активно гражданското общество. Време е съдбата на хората да зависи от тях самите.

Кмета със семейството си в Кюстендил
Кирил Алексов със Семейството си.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 8372491309733604983

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item