stoineff

Осъдиха четирима за зверското убийство на хомосексуалист в Чили

Зверски убит хомосексуалист

В Чили четирима мъже бяха признати за виновни по делото за убийството на 24-годишния Даниел Замудио, съобщи BBC. Те са измъчвали и пребили до смърт младия хомосексуален мъж в парк в Сантяго по-рано тази година.



„Абсолютно неуважение към човешкия живот", заяви съдията по делото Хуан Карлос Урутиа. Съдът ще оповести наказанието на четиримата на 28 октомври. Очаква се Патрисио Ахумада, Алехандро Ангуло, Раул Лопез и Фабиан Мора да получат доживотни присъди. По времето на престъплението обвиняемите са били на възраст между 19 и 25 години.

В нощта на 2 март в парка Сан Борха де Аламеда в чилийската столица 24-годишният Даниел Замудио е нападнат от четирима души. В продължение на повече от 6 часа младият мъж е жестоко измъчван. Неговите биячи са счупили крака му с тежък камък, били са го с бутилки и преди да си тръгнат са издълбали свастики в тялото му със счупено стъкло. Малко по-късно мъжът е откаран в болница и оставен в медикаментозна кома. Той така и не се възстановява и 25 дни по-късно умира от раните си.

Бруталното убийство провокира широк обществен дебат, в иначе консервативната страна. Престъплението принуди правителството на Чили да приеме първия антдискриминационен закон срещу престъпленията от омраза, след близо 7 години отлагане.

Идентичен случай има и у нас. Припомняме, че на 30 септември 2008 г. в Борисовата градина 25-годишният студент по медицина Михаил Стоянов беше пребит до смърт от група момчета. Причината била, че „прочиствали парка от гейове". След 5 години и множество отлагания съдия Атанас Атанасов от Софийски градски съд даде ход на процеса, въпреки опитите на защитата още веднъж да отложи старта.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 8035298258196677313

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item