stoineff

Ден на траур в Павел Баня


Ден на Траур в Павел баня. Вчера сутринта в тежка катастрофа загинаха трима души. Предстои да бъде установено дали, шофьорът на автомобила предприел изпреварването е бил пиян.

Изпреварване на забранен участък и в гъста мъгла е основната причина за тежката катастрофа, при която загинаха трима души в Старозагорско, за която съобщи сутринта БЛИЦ. От ОДМВР - Стара Загора информират, че ще се прави аутопсия на шофьора, причинил кървавия сблъсък, за да се установи дали има алкохол в кръвта му.
Ето как се е разиграла трагедията, според информацията от МВР:

По път I-6, на около 3 км, след разклона за с. Долно Сахране, Павелбанско, в посока изток-запад се е движил лек автомобил „Фиат Фиорино”, управляван от 45-годишен жител на с. Скобелево. В автомобила до водача е пътувал друг жител на Скобелево – 40-годишен мъж, а на задната седалка две жени на 58 и 36 години, както и 17-годишно момиче – всички от с. Скобелево.

При предприемане на изпреварване в гъста мъгла, десен завой и непрекъсната линия водачът на автомобила се удря челно в движещия се насреща товарен автомобил „Мерцедес 812 Д”, управляван от 40-годишен мъж, жител на с. Първенец. В резултат на удара загиват водача на „Фиат Фиорино”, мъжът, пътуващ до него и возещата се отзад 58-годишна жена.

Другите две жени - на 36 г. (с фрактура на ляв крак и ръка) и 17 години (с фрактура на бедро и комоцио) са откарани в спешен център в Казанлък, откъдето са транспортирани в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът на „Мерцедес"-а е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство. Дали загиналият водач Фиат-а е бил чист зад волана, щяло да стане ясно при аутопсията на тялото му.

Днес на свое извънредно заседание общинските съветници в Павел баня взеха решение утрешният ден /17 октомври/ да бъде обявен за Ден на траур в цялата община. Причина за решението е днешната тежка катастрофа, при която загинаха трима жители на село Скобелево, община Павел баня.



+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стара Загора 5642616502893139402

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item