stoineff

Себастиян Фетел отново шампион във F1



Себастиан Фетел спечели за четвърта поред година титлата във Формула 1. Германският пилот на "Ред Бул" триумфира в Гран при на Индия и стана недостижим в класирането.


Фетел трябваше да стигне до подиума, за да си гарантира титлата. Развръзката обаче дойде още след първата обиколка на пистата "Буд", когато неговият съотборник Марк Уебър се сблъска с основния му конкурент Фернандо Алонсо. Лидерът на "Ферари" получи повреда в болида и това му попречи да бъде конкурентоспособен на германеца. Алонсо можеше да забави коронясването на шампиона, но в крайна сметка остана едва 11-и.

Втори се нареди Нико Розберг ("Мерцедес", а Ромен Грожан ("Лотус"), който тръгна от безнадеждната 17-а позиция, също стигна до подиума след страхотно каране.
Фетел не успя да потегли по най-добрия начин, но въпреки това се справи с атаките на пилотите от "Мерцедес". След това 26-годишният ас започна да трупа преднина и в един момент се оказа на повече от комфортна дистанция. Фетел спечели за трети пореден път състезанието на тази писта и ще остане в историята като единствения победител там. От догодина трасето край Делхи ще отпадне от календара.

Германският хегемон се изравни по брой световни титли с легендарния Ален Прост. Пред него вече са само Хуан Мануел Фанджо и сънародникът му Михаел Шумахер, който има рекордните 7.
След финала звездата на "Ред Бул" вдигна страхотна пушилка, като завъртя на място болида си.
"Обикновено не ни е разрешено да спираме на пистата и да въртим гуми. Почувствах обаче, че сега е точното време, и го направих за феновете. Те бяха невероятни в Индия. Това е най-хубавият ден в живота ми. Искам да кажа толкова много неща, но трябва да се успокоя и да се утаят малко емоциите", заяви развълнуваният световен шампион.
Луис Хамилтън заяви, че с четвъртата си титла Фетел е влязъл в учебниците. "Това, което прави на 26 г., е феноменално", призна британският му съперник. До края на шампионата има още 3 състезания.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Спортни новини 1746537700525485526

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item