stoineff

Иван Генчев мълчи за причината, накарала го да прободе 12 пъти съученика си Искрен

16-годишният Иван Генчев, който прободе 12 пъти с нож връстника си Искрен Ангелов в Пловдив, отказва да дава обяснения за кръвопролитието. Тийнейджърът бе задържан в сряда след сигнал за трагедията, разиграла се в апартамента на родителите му в квартал “Кършияка”, съобщава "Труд".

Иван и приятелят му Искрен са ученици от десети клас в Професионалната гимназия по хранителни технологии. Дружбата им била от години. В сряда отишли в дома на Иван, където се скарали. В изблик на ярост Иван грабнал кухненски нож и се хвърлил върху приятеля си. Макар и ранен, Искрен успял да се обади на баща си.

Пострадалото момче е настанено в УМБАЛ “Св. Георги”. Направени са му операции, здравето му е стабилизирано.
“Искрен вече не е на командно дишане, дават му се течности и е контактен”, обясниха от болницата.

Нападателят също имал порезни рани по пръстите на ръцете. Той е опериран в болница “Пловдив”, където е настанен под охрана. Разследващите направили опит да го разпитат, но той категорично отказал да говори. Срещу него е повдигнато обвинение за опит за убийство. Предстои прокуратурата да реши дали да иска постоянния му арест.

В деня на инцидента Иван и Искрен били сами в апартамента и засега предположенията за причината за скандала не се потвърждават, нито отричат от някого. По разкази на техни приятели преди време двамата имали спор за електронно устройство, което Искрен дал на приятеля си да продаде. Иван направил сделка, но не отчел парите.

Има и други версии - спор за момиче и подялба на пари. Няма данни момчетата да са употребили алкохол, в дома не са открити и наркотици.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 8818509792369877424

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item