stoineff

Шестима от Червения кръст са отвлечени в Сирия

сирия

Въоръжени нападатели са отвлекли в неделя шестима служители на Червения кръст и местен доброволец от Сирийския червен полумесец в Северозападна Сирия, съобщи говорителят на Международният комитет на Червения кръст Юън Уотсън, цитиран от Ройтерс. 


Хуманитарната агенция няма контакт с похитителите, но апелира за незабавното освобождаване на седмината, обясни Уотсън. Той отказа да разкрие националността и пола на отвлечените.

„Мога да потвърдя, че шестима служители на МКЧК и един доброволец от Сирийския червен полумесец са били отвлечени край Идлиб. Ние призоваваме за незабавното и безусловно освобождаване на този екип, доставящ хуманитарна помощ на най-нуждаещите се – и ние правим това от двете страни на фронтовата линия”, каза Уотсън.

Сирийските държавни медии съобщават за инцидента по-рано през деня, като заявяват, че въоръжени мъже са отвлекли хората от Червения кръст след като бил открит огън по автомобилите им. Цитирайки неназован официален източник, държавната информационна агенция САНА заяви, че работниците са пътували в Идлиб, когато въоръжени мъже им препречили пътя, стреляли по техния конвой, отвлекли седемте служители и ги отвели на неизвестно място.
Уотсън каза също, че превозните средства са изчезнали. "Екипът е бил на път към Дамаск след предоставяне на медицински консумативи в Сармин и Идлиб", каза още той.

Отвличанията стават все по-често явление в северната част на Сирия, където бунтовниците са завзели голяма част от територията, а правителствените сили са се вкопчив много градски центрове и борбата продължава ежедневно.

За повече от две години конфликтът е отнел живота на повече от 100 000 души, а повече от 2,1 милиона бежанци са избягали от разбитата си родина, съобщава още Ройтерс.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 2198861336104575701

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item