stoineff

50 са загиналите в самолетната катастрофа в Русия

50 са загиналите в самолетната катастрофа в Русия


„Боинг" 737 се разби при кацане на летището в град Казан, република Татарстан. При катастрофата загинаха всичките 50 души на борда, сред тях и синът на президента на Татарстан. Възможни причини за трагедията са пилотска грешка, техническа повреда и метеорологичните условия.


Самолетната катастрофа в руския град Казан е станала вследствие на загуба на скоростта при втория опит за приземяване, предаде Интерфакс. Агенцията се позовава на източник от оперативния щаб за ликвидиране на последствията от инциденти.

Според източника при втория опит за кацане машината по някаква причина е изгубила скорост, блокирала е, след което се е ударила вертикално, с носа в земята.
Снимки: Ройтерс

Анонимният източник посочи, че причината за загубата на скорост може да бъде изяснена след разшифроване на черните кутии.

Разследващите откриха черните кутии на катастрофиралия в Русия пътнически самолет.Те се оказаха повредени, съобщи Междудържавният авиационен комитет на Русия (МАК), цитиран от ИТАР-ТАСС.


Днес е обявен ден на траур в руската република Татарстан в памет на загиналите 44 пътници и шестимата души екипаж.

Преди да бъде закупен от руската авиокомпания разбилият се „Боинг" 737-500 е сменил петима собственици, сред които и „България Ер". Той е претърпял инцидент при приземяване в Бразилия през 2001 година.

„Самолетът просто е паднал вертикално, но кадрите, с които разполагаме, не са с много добро качество, защото е било тъмно. Всички детайли ще бъдат проучени щом бъдат извадени черните кутии", каза руският транспортен министър Максим Соколов. Засега те са локализирани.

Това, което се знае до момента е, че при подготовката за приземяване „Боингът" е загубил височина и се е блъснал в земята.

На семействата на загиналите при самолетната катастрофа в Казан ще бъдат изплатени компенсации в размер на 3 милиона рубли.

По 2 милиона рубли ще бъдат предоставени от застрахователната компания СОГАЗ, а властите на Татарстан - по 1 милион, съобщи вицепремиерът на Русия Аркадий Дворкович на съвещание при премиера на Русия Дмитрий Медведев.

Що се касае до изплащането на материална помощ, в съответствие с договора за застраховане компанията СОГАЗ ще изплати средства в размер на около 2 милиона рубли на семействата на всеки загинал, освен това, република Татарстан е взела решение да изплати по 1 милион рубли на семействата на загиналите в резултат на катастрофата.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 877965197428492733

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item