stoineff

Китайците спират да купуват американски технологии

Технологии


Големи американски компютърни и софтуерни компании съобщават за внезапен спад в продажбите на продуктите си в Китай, за което някои обвиняват повишената враждебност на китайците към правителството на САЩ, съобщи The Wall Street Journal.


Компанията Cisco Systems обяви миналата седмица, че през последното тримесечие поръчките ѝ от Китай са отчели спад с 18% спрямо същия период година по-рано.

Очакванията на Cisco са в световен мащаб приходите ѝ да спаднат с 8-10% през текущото тримесечие, отчасти поради продължаващото отслабване на продажбите в Китай.

По-рано технологичните гиганти IBM, Hewlett-Packard и Microsoft също съобщиха за спад на търсенето в Китай през същия период.


Компаниите посочват няколко причини за възникването на този проблем, включително забавянето на темпа на икономиката на Китай и паузата, породена от Третия пленум на Китайската комунистическа партия.

Случващото се на технологичния пазар в Китай по всяка вероятност е отговор на ограниченията на китайските компании от страна на САЩ и разкритията за наблюденията от страна на Агенцията за национална сигурност.

Миналия месец Ед Магуайър, управляващ директор на Азиатската инвестиционна банка CLSA, написа, че случилото се може да промени ситуацията за американските технологични компании, тъй като има реален шанс китайските фирми да започнат да печелят все по-голям пазарен дял.


Говорителят на китайското външно министерство Цин Ган заяви, че страната работи с други страни, а отношенията между държавите се основават преди всичко на взаимно доверие.

Той допълни, че „китайското правителство има задължението и отговорността да гарантира националната сигурност".

Китай се надява САЩ да обърне повече внимание на опасенията на редица страни, свързани с проблемите на АНС, посочи още Ган.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 752939154721929740

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item