stoineff

Студентите дариха 500 лева за възстановяването на Вики


Снимка: twitter - Anna ‏@astambi

Студентите окупатори решиха да предоставят дарените им от възрастен мъж 500 лева за възстановяването на пострадалата при нападение в центъра на София 20-годишна Вики. 


Това става ясно от страницата на „Ранобудните студенти” във Фейсбук.
Ето и съобщението на протестиращите млади хора:

„Ранената Виктория Кръстева, наш колега от II курс политология в СУ, е в стабилно състояние. Както разбираме - без опасност за живота. Радваме се и се надяваме на бързото й възстановяване.

Дарените за нас 500 лв., за които ставаше дума в последните дни, в крайна сметка ще идат за лечението й. С това искаме да изразим пълното си отвращение от всяка форма на насилие - както това срещу Виктория, така и онова, което проповядват екстремисти, псевдонационалисти, ксенофоби и всякакви хулигани.

Във всеки случай на насилие има конкретни виновници, които трябва да бъдат издирени и спрени. Самите ние бяхме обект на опити за насилие в последните дни. Успехът ни да се предпазим само ни кара да заявим още по-рязко пълното си отхвърляне на насилието”.

Преди ден студентите потърсиха 81-годишния Благой Петров, който им дари парите, за да му ги върнат. Мъжът обаче отказа да ги приеме и в крайна сметка се разбра с младежите 500-те лева да отидат за благородна кауза или човек в нужда.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

пострадал 4299415359497752079

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item