stoineff

БЕХ ЕАД обяви конкурс за строителството на 7 - ми блок на АЕЦ Козлодуй

БЕХ ЕАД

Български енергиен холдинг ЕАД (БЕХ ЕАД) открива процедура по пряко договаряне с предмет „Изготвяне на пътна карта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй" - възможности за реализиране на инвестиционното намерение като международен проект", се казва в обява на сайта на дружеството.



Идеята за строителството на нов ядрен блок в централата е от март миналата година, когато правителството на ГЕРБ взе решение да се откаже от строителството на нова атомна централа в Белене. Тогава бе решено и произведения вече реактор в Русия да бъде монтиран на старата площадка в Козлодуй.

Първата ни атомна централа бе въведена в експлоатация през 1974 година, до 2002 година в нея работеха 6 блока, обезпечаващи половината от потреблението на ток в страната. До 2006 година бяха спрени 4 блока като част от мерките за повишаване на безопасността и по искане на Европейската комисия.

Сроковете на годност на останалите два изтичат през 2017 и 2019 година.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 3356414154861836634

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item