stoineff

Принтери ще печатат 3D сърца до 10 годиниВ близките 10 години 3D принтерите ще могат да печатат напълно функционални човешки сърца, канят се биоинженери от Института за сърдечно-съдови иновации (CII) в Луисвил, щата Кентъки, съобщи technews.bg.


Експериментални екипи в цял свят разработват нови технологии в опит за 3D отпечатване на човешки сърца, бели и черни дробове и други органи. До този момент обаче изкуствени човешки сърца се създават единствено в биореактори, чрез стволови клетки на пациента, поставяни в конструкция на сърце, разчистена от старите негови клетки.Според д-р Стюарт Уилямс - директор на института - технологията за създаване на изкуствени органи, които да могат перфектно да заместят естествените без риск пациента да ги отхвърли, ще бъде готова до 10 години.

Екипът на д-р Уилямс получава все по-голяма подкрепа, тъй като за всички е ясно какъв голям технологичен пробив би било това, отбелязва Ройтерс.

За по-малко от десетилетие Америка успя да изпрати човек на Луната. Учените вярват, че за същия период ще успеят да създадат пълноченно човешко сърце и по този начин да решат може би най тежкия здравословен проблем в днешно време - сърдечните заболявания. По последни данни болестите на сърцето са убиец номер едно в САЩ.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 7466290760099639628

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item