stoineff

Агент Павел, Лютви Местан и Владимир

Лютви Ахмедов Местанов е вербуван като агент на ДС с кодово име Павел.

Във Фейсбук се споделя една доста странна снимка.

На нея с гриф " Строго секретно" се вижда, че Лютви Ахмедов Местанов е вербуван като агент на ДС с кодово име Павел. 

Тази снимка идва няколко дни след като друг колаж беше хит в мрежата. Колаж, на Местан с Волен Сидеров.(виж тук). Достоверността на снимката не е потвърдена към момента.

Лютви Местан, който по времето на Възродителния процес е носил името Владимир Ясенов Зидаров, е роден на 24 декември 1960 г. в село Островец, община Кирково, област Кърджали.
Местан е едва 19-годишен, когато е вербуван от ДС в периода, когато е бил войник. Не е посочена и причината за вербовката.

Местан е вербуван през 1979 г. под псевдоним “Павел“. Зачислен е към Трето главно управление на ДС като “агент”. Негов пряк ръководител е бил Иван Иванов от Велико Търново. Името на Местан е записано и към Първо главно управление от 1981 г.
В документите не е посочена причина и за изкючването на депутата от структурите на ДС. Не става ясно дали е поради “изчерпани възможности”, “болест” или “разшифровка”, така както е оповестено за останалите агенти на ДС, освободени от дейност.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 6036358295684883708

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item