stoineff

София новата световна столица на кол-центровете

call-center-bulgaria

„Забравете Индия... кол-центровете се преместиха в България" е една от новите статии на THE Independent.

Следващият път, когато вдигнете телефона за да платите някоя сметка, да резервирате почивка, или билет за екзотична дестинация, най - вероятно е, да не говорите с офиса в Кардиф, Съндърланд, или дори Бангалор - а с някой човек от ​​ все повече нарастващите на брой на кол центрове в България. Това пише още британското издание.

Британските компании като Thomas Cook, eBAY, Sky, Seatwave и Zumba Fitness са изнесли някои някои аспекти на услугите, които предлагат в България. Това води до предположения на експертите, че Индия може най-накрая тихо да загуби своята корона като кол-център столица на света.

Британският бизнесмен Джонатан Гладуиш собственик на фирма с 60 000 служители, е един от представителите на половин дузината аутсорсинг фирми представени в София, където се обработват повече от 3000 британски клиенти на ден.

"Когато ние създадохме през 2008 г. офиса, България беше девствена територия със застаряващата инфраструктура и телекомуникации, на практика нямаше аутсорсинг", казва г-н Гладуиш, който наема 650 служители които говорят 27 езика.

"Това е, всичко се промени. През периода в който работихме, осъзнах колко добре образовани са млади хора тук - 93 % от моя екип са възпитаници, или специализанти, които искат да работят за мен в продължение на две, три или дори четири години.".


Лидия Хаджиева на 24, е типичен представител за хората работещи в кол центрове в България.

Учила е в чужбина и се дипломира в австрийски университет миналата година с една степен по политически науки и говори немски, английски и, разбира се, български - продължава авторитетното издание.

"Първото ми намерение беше да остана и да работя в Австрия", казва тя. "Но аз знаех,че аутсорсинга расте в България и работодателите търсят млади хора като мен с езикови умения. Това е естествено ме подтикна да търся работа тук. "

Пише още THE Independent, цитирайки българското момиче.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 2661450482221049498

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item