stoineff

България е спечелила повече от много европейски държави от туризъм

плажове-българия-туризъм

2013-та е била печеливша за България. Страната ни е спечелила повече отколкото много европейски държави. 13% от брутния ни вътрешен продукт се дължат на туризма при средни 9% за останалите европейски страни, съобщи Нова тв.


Като изключително успешна определиха туроператорите годината още преди тя да е приключила. На прага на зимния сезон очакванията отново са големи.


През периода януари-септември 2013 г. България е посетена от над 6 милиона чужденци. 4 млн. от тях са го направили с цел туризъм. Това е с около 6% повече от същия период на миналата година. Приходите пък възлизат на над 2 млн. евро, което е с 2 % повече.

Географското положение и близките нрави се оказват примамливи и за съседите ни от Румъния и Македония. Отбелязва се силно завръщане на руските туристи, както и интерес от страна на един специфичен турист - израелският.

Израелските туристи в България се обслужват от строго определени туроператори, които отричат да има спад в интереса след атентата в Бургас.

Колкото до наближаващите празници, топ дестинациите на българите са родните зимни и спа курорти. Голяма част от тези, които пък са решили да празнуват в чужбина са се насочили към екзотични дестинации като Дубай и Тайланд.

Банско и тази година остава дестинация номер едно за празнуващите студенти, а спад в интереса към празника, въпреки студентските протести, няма.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

туризъм 821232251916845427

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item