stoineff

Протестиращите завзеха сградата на Обищината в Киев



Поддръжниците на евроинтеграцията в Украйна нахлуха в сградата на Киевската градска администрация.

Това съобщава украинската телевизия «Громадске ТВ».

Намиращите се в сградата опозиционери призовават да не се руши вътрешната обстановка. „Ние не сме вандали, ние сме европейци”, - заяви един от ораторите, които участват в стихийния митинг.

Лидерът на националистическата партия „Свобода” и депутат на украинския парламент Олег Тягнибок обяви началото на общонационална стачка в изказването си днес на площад Независимост.
„Започваме общонационална стачка, - обяви той. – От тази минути ние оставаме на площад Независимост”.
Лидерът на движение „Трета украинска република” и бивш началник на вътрешно то министерство Юрий Луценко заяви, че масовите протестни акции в страната вече са прераснали в революция.
„Нашият план е ясен: това вече не е митинг, не е акция. Това е револция”, - каза той.
В отговор десетки хиляди хора на площада започнаха да скандират: „Революция!”

Пред сградата на украинския президент в Киев започнаха сблъсъци между протестиращи и милиция.


От улица Банкова се чуват изстрели, виждат се кълба от дим. Коментатор на киевската Обществена телевизия съобщава за „започването на атака на администрацията”.

Многохилядна колона от демонстранти се приближава към Майдан Независимост в Киев.
Протестиращите, които не се подчиняват на съдебната забрана за провеждане на протестни акции, разрушават металните ограждения, с които беше отцепен площада. Служителите на милицията, които по-рано охраняваха площада, не бяха по местата си.
Както съобщават украинските медии, по предварителни данни, в акцията участват над 500 000 души. Всички улици от парка Шевченко в посока на Крешчатик и Майдан са изцяло препълнени с хора.
Украйна - новости


Пред сградата на президентската администрация на Украйна в Киев станаха сблъсъци между протестиращи и милиционерските спецчасти.
Милицията използва сълзотворен газ и шумови гранати.
Сблъсъците бяха прекратена от самите протестиращи, като са образували жива верига пред милицията, съобщават украинските медии. Сега пред президентската администрация няма никакви сблъсъци, но постепенно там се събират все повече протестиращи.

Украйна -новости
Демонстрантите трудно удържат част от протестиращите, които искат да бият милицията. При това там няма никакви опозиционни лидери, а заради блокирането на мобилната връзка, демонстрантите не могат да се свържат с политиците.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 8503787382216639332

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item