stoineff

Напусналият ГЕРБ депутат Георги Марков ще е изцяло независим

Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков ще е изцяло независим и няма да играе ролята на златния глас.


Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков ще е изцяло независим и няма да играе ролята на златния глас. Това заяви самият той в "Денят започва по БНТ.


"Ще бъда изцяло независим. Волен да не се притеснява.

 Да не разчита на мене. Изцяло независим ще съм и непредвидим", предупреди депутатът от Свищов. Той призна, че има практика в парламента да се гласува на инат. Когато ГЕРБ предложи да се гласува "против", когато коалицията предложи - пак "против".

"Има парламентарна криза.

 Виждате, че нещата не вървят добре и рейтингът пада. трябва да се намери разумна политика. Някакви определени решения, бих ги подкрепил, но съм убеден, че и колегите ми от ГЕРБ биха ги подкрепили. Не съм мисли колко е важен моят глас. Няма да съм пръсчето, когато трябва да се гласува за управляващите", каза Георги Марков. Той призна, че върху него е имало натиск и че не е имал свобода като народен представител.

"Първо няма разследване срещу мен. 

Даже не съм знаел, аз съм народен представител те водят разследване, вижте как си върши полицията работа. Има поръчки срещу мен от тези, на които преча. На много хора преча, на хора, които не са откровени с избирателите си. И в ГЕРБ ги има и извън ГЕРБ. Това са хора, които управляват извън ГЕРБ. Те са ме проверявали като депутат. Ако трябва ще се откажа от имунитета ще го направя. Представяте ли си за каква парламентарна и правова държава сме, аз съм депутат те ме проверяват без да знам", разкритикува бившите си съпартийци Марков.

Той също смята, че се е получил конфликт заради посещението му в Румъния.

 "Не очаквах, защото това са национални интереси.

 Бях по покана на българите в Букурещ, близък съм с българите там, помагам ми от 10 години. Не съм пътувал с Орешарски. Пътувах с моя автомобил. Засякохме се в хотела, където българите бяха запазили места. Той си тръгна със самолета аз с моята кола. Аз съм за първи път в парламента. Отначало като влязох мислех, че така е редно и така трябва да бъде. От месец май разбрах, че нещата не стоят там. Всеки депутат сам да си извоюва свободата. За всяко нещо да питаш не е редно.
Явлението "Фидосовщина"? Тя си замина, а нейният дух остана да витае. На нейно място седнаха други хора и започнаха по същия начин да управляват. Това са хора, които мислят, че правят актив в партията и искат Бойко и Цветанов да им направят впечатление, че са незаменими. С колеги водили ли сте диалог. Събират се в една стая и всички са срещу теб да ти обяснят колко са прави. Няма диалог има монолог. Не съм напуснал шумно, нормално подадох си молба и дойдох да се срещна с хората в Свищов, да видя тяхното мнение. Бюджетът е важен, но е по-важно хората, които са ме избрали какво ще кажат. Да разбера кой какво иска и ако хората предложат тук да напусна, ще го направя. Проблемът трябва да се реши на местно ниво. Изобщо даже и на кафе няма да ме видите в редиците на БАСТА", отсече Марков.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 8833401412630720813

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item