stoineff

Апаши точат банкоматите по нов метод

Апаши точат банкоматите по нов метод - фиба

Пластмасова фиба източва дебитните и кредитните ни карти за броени секунди. Това е най-новото творение на бандитите, които се занимават с банкоматите, пише „Телеграф”.


У нас подобна техника за кражба на пари от дебитни и кредитни карти е откривана основно в моловете, тъй като там повечето банкомати позволяват използването на устройството.

Джаджата за източване на данни е около 5 см и се монтира за секунди. Тя прилепва така, сякаш е неразделна част от машината и е трудна за открпиване. След като я залепят, апашите монтират върху нея всичко необходимо – скиминг, батерия.

Записва се не само ПИН-а на картата, но и данните от магнитната лента. С една батерия устройството издържа между 15 и 20 часа, за което време сваля данните на 200- 250 карти.

Престъпното изобретение се появило преди година, но в началото било рядкост и дори собствениците му го отдавали под наем за 1500 лева на месец. Сега обаче производството му станало масово и то вече е засечено в други държави като Саудитска Арабия, САЩ и някои европейски страни, където има българи, занимаващи се с такава престъпна дейност.

Охранителните камери, които са монтирани в близост до някои от банкоматите на практика не улавят лицата на мошениците, тъй като се задействат само при пъхване на пластмасова карта в устройството. Но ако някой слага фиба, камерата не записва.

Източването на пари от банкоматите е сериозен престъпен бизнес. Само групата на Митко Митничаря, която работи основно в София, разполага с повече от 100 ударни звена. Сега те са на бойна нога предвид предстоящите празници и голямото харчене, което се очаква около Коледа и Нова година, предупреждават от полицията.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 2958787559726143144

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item