stoineff

Апо каза, че в Турция съществува паралелна държава



Истанбул. Лидерът на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан (популярен с псевдонима си „Апо”) предупреди за съществуването на втора държава в Турция, съобщава електронното издание на вестник „Милиет”.

 Абдуллах Йоджалан коментира ескалиращото напрежение в страната след убийството на двама цивилни кюрди при протести миналата седмица в югоизточната околия Юксекова. Лидерът на ПКК се срещна в затвора на остров Имралъ на Мраморно море с делегация на легалната и парламентарно представена кюрдска Партия на мира и демокрацията (ПМД). „В тези събития личи пръстът на една паралелна държава”, предупреди „Апо” и препоръча на наблюдаващите срещата държавни служители „да се справят със ситуацията”, посочи още вестник „Милиет”.


Лидерът на ПКК Абдуллах Йоджалан („Апо”) се намира в строен специално за него затвор на остров Имралъ в Мраморно море от 1999 г., където изтърпява доживотна присъда за държавна измяна, тероризъм и сепаратизъм. Той е осъден на смърт, но впоследствие присъдата е трансформирана в доживотен затвор през 2002 г., след премахване на смъртното наказание в Турция.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 2457158962400604299

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item