stoineff

Кой е Ваньо Алексиев?

Кой е Ваньо Алексиев?

Уникално черно Ламборгини Авентадор на стойност 450 хиляди евро паркира редовно пред столичния хотел "Маринела", известен още като Японския. Който има търпение да изчака и да види кой е собственикът, установява, че в него се качва средно висок мъж, облечен в изискан скъп костюм. Той се придвижва, заобиколен поне от петима охранители. Всичките момчета са яки, еднакво високи, със сходно телосложение и в черни дрехи.



Собственикът на впечатляващата кола е един от най-известните в публичното пространство мъже. Казва се Ваньо Алексиев и е собственик на голямата транспортна компания "Биомет" и на най-голямата спедиторска фирма в България, пише столичен всекидневник.


Освен топ модела на Ламборгини той притежава още 2 уникални автомобила "Ролс-Ройс". Ламборгинито му често се ескортирало от черно БМВ Х5, също пълно с охранители.

Ваньо Алексиев е собственик и управител на "Биомет" от 1991 г., създава я веднага след като завършва. Компанията е един от най-големите български превозвачи и извършва почти всички видове транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони. Сред по-големите клиенти на "Биомет" са "Кауфланд", "Пени маркет", "Шел" и "ОМВ". Алексиев е завършил "Електронна техника" в Техническия университет в София, след което е специализирал "Международни икономически отношения".


Управителят на „Биомет" е 13-ият „Мистър Икономика".

Инж. Ваньо Алексиев печели приза в категорията за цялостен принос в развитието на българската икономика в спор с шефа на АЕЦ „Козлодуй" Иван Генов и проф. д. ик.н. Гарабед Минасан от Икономическия институт на БАН.


related

новини бг 1910993007799551801

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item