stoineff

V - ти блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде пуснат до Коледа

V - ти блок  на АЕЦ Козлодуй ще бъде пуснат до Коледа

След аварията в петък нормалната работа на  V - ти блок  на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде пуснат отново до Коледа, съобщи изпълнителният директор на централата Иван Генов, пише "Стандарт".

Реакторът беше спрян поради установен пропуск в охладителната система на генератора на блока. Проблемът не е в ядрената част и промяна в радиационната обстановка в централата и района около нея няма.


Той е бил локализиран и отстранен и вчера сутринта блокът е бил готов за пускане. За съжаление обаче е бил открит нов пропуск, поради което ремонтните работи са били подновени, обясни Генов. Необходимото време за отстраняване на проблема е между 15 часа и 4 дни. "Дали сме заявка, че ще се справим със ситуацията в такъв срок. Ако това стане по-бързо, блок V ще заработи по-скоро", допълни шефът на АЕЦ "Козлодуй". Другият 1000-мегаватов блок на централата работи със 100% натоварване.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 8936935454852695796

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item