stoineff

15 годишната Галя Георгиева от Полски Тръмбеш е отвлечена

Галя Георгиеваот Полски Тръмбеш
Галя от Полски Тръмбеш

Майка на изчезнала ученичка твърди, че дъщеря й е открадната от мъж, който е искал да я вземе като жена. Тя направила собствено издирване къде е 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 10 януари.


“Не се върна от училище в Полски Тръмбеш. Сигурна съм, че е отвлечена за женене, но аз не искам да я задомявам на тази възраст. Ходих в полицията, дадох снимка, дано да я търсят наистина и да не стане някоя беля”, плаче Боряна Събева, майка на момичето от Страхилово.

Галя Георгиева била ученичка в 9 клас на СОУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш и пътувала всеки ден до селото заедно с голямата си сестра, която също учи в общинската гимназия, пише в. “Борба”.

Майката имала и едно момче, семейството живеело скромно и не искало да омъжва двете момичета, преди да завършат училище.

Боряна работиба във временната заетост и сега чистила сняг по улиците на селото. Заедно със съпруга си поддържат скромен, но чист дом, казаха техни съселяни.

Веднага след като Галя не се прибрала от училище, майката започнала да я търси. Тя се усъмнила, че дъщеря й е открадната от 24-годишен мъж от русенското село Босилковци, чиито родители в началото на тази година били в Страхилово. Боряна Събева е категорична, че няма да му даде дъщеря си.

“Ние не сме от хората, дето си продават децата. След като момичето ми не се появи, аз се свързах с родителите на младежа. Те първо ми казаха, че двамата се били взели, но аз поисках да чуя детето. Така и не знам до момента дали е жива и къде е. Отидох в полицията в Полски Тръмбеш и разказах всичко, дадох снимка и помолих да я пуснат по телевизиите, ама до момента никой не ми се обажда”, тревожи се Боряна.

Според кметицата на Страхилово Диана Димитрова, семейството е добро и почтено, а Галя била добра ученичка и техните не искали да я задомяват. Момичето е обявено от полицията за национално издирване. Въпреки всички усилия на дирекциите на МВР в Русе и Варна до момента Галя обаче не е открита. Със случая са ангажирани и социалните служби, които ходили на проверка в дома на семейството в Страхилово, но не установили проблеми с родителите.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 7078295819287544922

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item