stoineff

Хакери удариха милиони пощи на Yahoo



Неизвестни хакери са  пробили защитата на имейлите в Yahoo.com са откраднали хиляди  пароли и потребителски имена .

От ИТ гиганта пуснаха официално съобщение за атаката, но без да  споменат точни цифри за засегнатите акаунти и кога  е била атаката.

Yahoo отправи апел към  потребители си, че е добре настоящите пароли  да бъдат сменени. Според компанията сериозни щети на акаунтите не са нанесени.


От интернет гиганта заявиха, че в момента си сътрудничат с правоохранителните органи, за да бъдат идентифицирани хакерите и да бъдат привлечени под отговорност. Yahoo е втората по големина имейл услуга в световен план след Gmail на компанията Google. В Yahoo са регистрирани 273 милиона имейл акаунта в цял свят, като 81 милиона от тях са в СAЩ

Сигурността на доста от сайтовете в Интернет и данните ни не са добре защитени. И през тази година продължава серията от пробиви в сървърите на много от големите ИТ компании. Последният пробив в сигурността се свързва с Yahoo, а точните щети, които е нанесъл пробива тепърва ще се изясняват.

Washington Post пише, че две компании, занимаващи се с интернет сигурност са докладвали за разпространение на малуер на хиляди потребители в последните дни от рекламните сървъри на Yahoo.


Холандската компания Fox-IT (същата компания, която откри през септември ботнет мрежа в рамките на Tor) занимаваща се с инфозащита публикува в петък в блога на сайта си подробности за атаката, споделяйки, че на посетителите на yahoo.com са били представяни реклами от ads.yahoo.com и някои от тези рекламни съобщения са били зловредни. Вместо оригиналните рекламни съобщения, сървърите на компанията са "изпращали" на посетителите на сайта експлойт кит-ове, които са експлоатирали уязвимости в Java и са били дом за малуер.

От Fox-IT съобщават, че атаката е започнала вероятно на 30.12.2013. По думите на специалистите, към момента на регистрирането на атаката от компанията - петък - зловредни доставки са осъществявани към около 300 000 човека на час. Fox-IT предполагат, че около 9% от тези хора или 27 000 потребители на час са станали жертва на инфекция, като броят на заразяваните системи е спаднал постепенно, вероятно благодарение на усилията на Yahoo, които в събота потвърждават с имейл пред Post за инцидента, съобщавайки, че са открили реклама, която е доставяла малуер на някои от потребителите на сайта. От компанията допълват, че са прекратили зловредната дейност своевременно и продължават да наблюдават внимателно за появата на подобни атаки.


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 557159040835018277

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item