stoineff

Интервю с една bul-mamma

forum-bul-mamma
В крайна сметка потребителите създават  парче по парче форума и го
правят това, което е

След новината, че доста от най – активните потребители на bg-mamma са направили собствен форум и не желаят да посещават и пишат в стария съвсем логично за „Интервю” е да научим повече по въпроса. 

Затова и потърсихме за мнение администратора на bul-mamma -УФСЪ. Вместо да продължаваме с догадките да видим какво ще ни каже тя.

В: Моля, представете са на читателите на „Интервю”. Нещо повече от това, което всички знаят за администратора на bul-mamma.

О: Накратко за мен, аз съм web developer, майка, домакиня и обикновен човек. Името ми не е важно, засега съм позната с екранното си име УФСЪ. Това е моята зодия. Образно казано живея в Интернет, поради естеството на работата ми и вечното ми любопитство, прекарвам по 12-14 часа в мрежата.


В: Това не е първото разцепление на bg-mamma, но сега изглежда доста по – сериозно. Как се стигна до тук?

О: Това е въпрос с много отговори. Всеки потребител на bg-mamma решава сам за себе си. Най-обобщено е комерсиализацията на един форум, който някога даваше чувство за принадлежност и лекота на общуване.

В: Защо и как мислите, че успеете да се развиете като форум? Все пак bg-mamma е един от най–старите и най–посещаваните сайтове в момента. Те са вече наложен бранд в България.

О: Ще се опитаме да се развием и в други посоки, да избягаме от клишето на чисто женски форум с теми само за домакинята и майката. Дори и сега, само седмица след старта на форума, имаме много и разнообразни теми и информация, която отново е предоставена от потребителя за потребителя. Ние не гоним бранда и в никакъв случай няма се опитваме да се налагаме.


В: Снощи открихте неочаквана подкрепа в един мъжки специализиран форум за онлайн бизнес – Predpriemach.com. На какво мислите, че се дължи топлото отношение? Все пак с отделянето ви от bg-mamma вие оставяте вакум и ниша, в която някои от предприемачите се очаква да се наместят.

О: Както стана ясно след първия поглед над двата форума, така наречените "майки", могат да бъдат и предприемачи, както и предприемачите могат да помогнат безкористно. Няма защо да се делим на този, или онзи, приятно е да намираш интересуваща те информация на различни места из интернет. Не мисля, че Алтернативата е отделяне от bg-mamma, все още огромна част пишат и четат и в двата сайта. Всеки един предприемач ако прецени, че е способен нека се намеси, но първо би трябвало да е изучил поведението и желанието на потребителите, които иска да привлече.


В: За да бъдете фактор в онлайн обществото е нужно да бъдете социално ангажирани като форум и форумно общество. Как смятате да го постигнете? Имате ли рубрики, теми, раздели, които да са тотално различни от bg-mamma

О: Всеки един форум е социално ангажиран, независимо от неговата насоченост. Все пак на човека са присъщи, състраданието, подкрепата, общуването със себеподобни. Има теми и раздели, които ги няма в bg-mamma, но след като голяма част от потребителите пишат и в двата сайта, неизбежно е да няма повтарящи се рубрики и теми.


В: Кажете повече за политиката, която ще се опитате да наложите в bul-mamma?

О: Всеки може да сподели своето мнение, може да поиска съвет или просто да намери нужната му информация. Рекламни теми няма да бъдат допускани. Добре дошли са всички специалисти ако искат да помогнат с нещо в своята сфера, но не и да се правят нарочни рекламни теми и раздели. Както навсякъде и тук важи етикета за добро държание. Форумът отново подчертавам е насочен от потребителя за потребителя.


В: Как смятате да се справите с кавгите, интригите и скандалите, които съпътстват всяко женско общество.

О: Винаги има кавги и обиди в едно място пълно със потребители с толкова различни интереси и нрави. Кавги няма да бъдат допускани, но в спора се ражда истината. Модераторите в това число и аз, се учим в движение как да предотвратяваме неприятни диалози.


В: Да поговорим за пари. Как смятате да издържате сайта? Идеалистично, дори нереално звучи да няма реклама, или фирми, които да предлагат стоките си. Няма ли потребителите, които се изнесоха от другия форум заради рекламите, да се почувстват излъгани?

О: Реклами за да се издържа сайта ще има в бъдеще, запозната съм този вид бизнес, една или две позиции за реклама са предостатъчни за хостинга на Алтернативата. Поела съм разходите за първата година и поне в този период няма да има реклами. bul-mamma няма за цел печалба от какъвто и да е вид. Няма да бъде допуснато, да се измества фокуса от потребителите към рекламата. Такъв беше и фокуса на bg-mamma, преди да бъде закупен.

В: Какво е отношението към българската жена? Не само във форумите – принципно.

О: Жената е самостоятелна единица на българското общество, както и мъжа. Равни са правата и на двата пола. Мисля отдавна умря мита за жената само като домакиня. Ако все още има индивиди мислещи, че една жена може да бъде само домакиня, моля нека той вдигне глава и се огледа хубаво около себе си. Мога да посоча много примери на домакини развили успешен бизнес от своето хоби или променили успешно професията си докато са били в майчинство или са гледали малките си деца.


В: Пожелайте си нещо!

О: Здраве за мен и хората около мен, за да мога да видя как една идея възникнала спонтанно се развива.


В: Пожелайте нещо на нас и нашите читатели!

О: На вас желая повече читатели и интересни теми, а на вашите читатели постигнати мечти и цели.

В: Благодаря за това интервю. Желая ви професионални и лични успехи!




+Новини+Interview+daniel stoineff

-->

related

новини бг 920455900173108078

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item