stoineff

Сеизмичната зона е в Родопите близо до язовир Въча



Земетресенията тази сутрин идват от вътрешно-родопската сеизмична зона. Тя е вътре в планината, близо до язовир Въча и далеч от населени места. Това каза в интервю за Нова тв шефът на сеизмологичната секция към БАН проф. Емил Ботев.
Последният трус е бил около 12,50 часа. Максимумът в тази зона, който може да се очаква, е от 4,5 по Рихтер, опасност за хората няма, подчерта Ботев.

По-рано днес, земетресение с магнитуд 3,7 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на Перущица, област Пловдив. Трусът е регистриран в 7:04 часа, сочат данните на БАН.

Епицентърът е на 11 километра южно от Перущица, на 27 югозападно от Пловдив и на 132 км югоизточно от София, по данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Дълбочината му е 10 км. Земетресението е предшествано от пет по-слаби труса в района с магнитуд между 2.0 и 2.3 по Рихтер. Две минути след земетресението бе регистриран и първият вторичен трус, който е с магнитуд 2,0 по Рихтер.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 146058210642369305

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item