stoineff

Почина офицер от украинската милиция



Офицер от украинската милиция, който е бил командирован в епицентъра на безредиците в Киев, почина в болница днес.

  Това съобщи в извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко, съобщават медиите в Украйна.

"Днес в пет часа сутринта почина капитанът от вътрешни войски към МВР на Украйна Дмитрий Донец. Спря сърцето на 30-годишния полицай, който допреди това бе здрав. Това са последствията от ежедневното напрежение от противопоставянето на улица „Грушевски”, където Дмитрий опазваше обществения ред”, се отбелязва в съобщението на Захарченко.

Министърът изразява съболезнования на близките на капитан Донец и отправя призив към онези, които се стремят към властта с цената на човешки животи. "Като министър не мога да остана равнодушен към това, което става. Умират хора от двете страни на барикадите, ранените вече са стотици. Опомнете се!", призовава емоционално министърът.

Това се случва часове след отвличането на двама активисти от „Евромайдана.

Депутатът от опозиционната украинска партия „Баткивщина” Иван Варченко заяви, че двама активисти от „Евромайдана” Александър Кутянин и Алексей Ряполов са били отвлечени тази нощ, съобщи Интерфакс.
„Тях са ги похитили след като снимали номерата на автомобилите на „приятелите на Кернес” до хотел „Национал”. Когато разбрах за случая, информирах устно по телефона началника на областната полиция Олег Демченко и неговият заместник Николай Голуб”, заяви Варченко, като подчерта че полицията работи по случая.

ЕС е решен да продължи да участва в решаването на политическата криза в Украйна. Това предаде Укринформ, цитирайки изказване на председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.
По-рано днес в Брюксел Барозу обсъди ситуацията в източноевропейската държава с полския премиер Доналд Туск.
„Става дума за намирането на демократичен и политически изход от кризата, със спазване на човешките права и върховенството на закона, и като се вземат предвид желанията на хората. Насилие и заплахите трябва да бъдат спрени. Европейският съюз прави всичко възможно, за да насърчи и улесни политическия диалог между правителството, лидерите на опозицията и гражданското общество”, изтъкна Барозу. Председателят на Европейската комисия също така изрази загриженост във връзка със съобщенията за изчезнали активните участници в протестите в Украйна
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фок
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 3156771930776923831

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item