stoineff

Задържаха 1400 кг чист кокаин на стойност 273 млн. евро има българско участие


Светлин Лазаров

Пресечен е канал за трафик на наркотици и е задържано рекордно количество наркотични вещества. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров на пресконференция в МВР.


В дирекцията на полицията постъпи оперативна операция за подготвен и осъществен трафик на кокаин от Южна Америка към страните от Западна Европа. Това е станало под прикритието на колите, участвали в ралито „Дакар”. Своевременно утвърдих оперативна разработка, беше проведено съвещание с европейските ни партньори. Операцията протече при постоянен обмен от информация, което даде резултати. На кораб от пристанище в Чили, пътуващ за Франция, са превозвани камиони с коли с наркотици. Установи се, че се касае за камион, в който се превозват резервни гуми на участниците в ралито.

Беше установено, че гумите са напръскани със специален спрей, за да минат през скенерите. Във всяка една гума има по 100 кг кокаин, става дума за 1400 кг чист кокаин от Боливия, предназначен за европейския пазар”, заяви Лазаров.

„Сумата е 273 млн. евро, продължават процесуално-следствените действия на територията на Франция и други европейски държави. Касае се за трансгранична група, пренасяща кокаин, в която участват граждани от различни държави, включително и български граждани”, каза още Лазаров.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Lady 8090999563394348066

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item