stoineff

Росен Петров се присъедини към България без цензура на Бареков



Росен Петров предизвика бурни дебати след като в предаването си "Нека говорят" се обяви за поддръжник на идеите на Николай Бареков и партията му "България без цензура". 


Първоначално той разкри, че от bTV са го накарали да подпише документ, че не е част от "България без цензура".


В противен случай заплашили още от днес да го заменят с друг водещ. Росен Петров накара Бареков да потвърди, че към същия момент двамата нямат нищо общо политически. Чак след това водещият разгъна лист хартия и от него прочете декларация, с която се присъединява към "България без цензура".

Бареков пък обяви, че го номинира за бъдещ вътрешен министър. "Не крия, че искам да станете наш член и дори сте моята лична номинация за вътрешен министър, но след като чухте идеите ни, Вие поискахте време да помислите дали да направите тази стъпка", обясни хронологията Бареков.

В началото на интервюто водещият на "Нека говорят" заяви, че от ръководството на медията са поискали той ясно да каже дали е член на формацията, за да е ясно преди интервюто. Допълни, че натискът, който му е оказан, само го подтикнал да вземе решението си.

Преди дни Росен Петров каза, че възнамерява да се захване с политика и вече има предложение, но не беше уточнил откъде.


Водещият на "Нека говорят" изчете декларация: "Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи".

Допълни, че към тази партия го зове кръвта на дядовците му и влиза в нея, за да се бори за национално обединение. Изрази готовност да изпълни докрай договора си с телевизията, но сподели, че се съмнява това да се случи. "Бог с нас! Да живее майка България", завърши декларацията си водещият. Николай Бареков каза, че на такъв момент отива да се отвори шампанско.


След това Росен Петров обеща, че въпреки всичко ще направи напълно обективно интервю с Бареков и двамата се позабавляваха в ефир.


Водещият разпита лидера на "България без цензура" какво е било детството му, дали е четял много книги, каква е била казармата му, като допълваше и своите лични спомени. Разказа и за своя среща с майката на бившия телевизионен водещ в един магазин - разговорът много му повлиял за решението да се присъедини към движението. След това двамата обсъдиха и работата си в БиТиВи.

"Израстнах пред очите на българския народ по телевизията. Мойта младост мина тук...Аз цял живот съм живял пред всички", обясни Бареков.


За финал Петров подари на новия си лидер личния си офицерски кортик и благодари на зрителите на предаването в последните пет години.

Предаването е продукция на Dream Team Productions. Все още няма официален коментар от телевизията и продуцентската компания за съобщението.

Росен Петров е завършил Академията на МВР със специалности "Право" и "Сигурност и борба с престъпността". Според биографията му в "Уикипедиа" е "работил е около година в Криминална полиция на Столичната дирекция на МВР, като оперативен работник на длъжност — разузнавач първа степен."


Само преди седмица Николай Бареков, който иска да вземе властта на евентуални извънредни избори през октомври тази година (по собствените му коментари) обяви, че вече бившият директор на новините Люба Ризова била спряла негово участие в сутрешния блок на БиТиВи и настояваше тя, изпълнителният директор на медиата Павел Станчев и Красимир Гергов (миноритарен собственик) да вземат отношение защо това му се е случило. Ризова тогава обясни, че Бареков не е бил канен в сутрешния блок, за да отменят участието му и припомни в кои предавания е гостувал, сред тях беше и "Нека говорят". В петък стана ясно, че Люба Ризова и заместникът й Виктория Бехар напускат телевизията. Директор на новините от 10 февруари става Валя Гиздарска, която досега е била главен редактор на предаването "Нека говорят".
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 5272309054077290162

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item