stoineff

Вината на убиеца на Стефка Маджарова е доказана от експерти

Стефка Маджарова

Абсолютно невярна е защитната теза на обвинения за смъртта на 18-годишната Стефка Маджарова ­ Владимир Костадинов. 

Той не само не се е опитал да спаси момичето от удавяне, а първо го е пребил, след което е хвърлил полуживата абитуриентка в 1 метър вода. Красавицата не е имала никакъв шанс да се бори и да оцелее. Удавила се е, защото е била в безсъзнание. В това са категорични направените в хода на разследването експертизи, които заковават именно Владимир Костадинов като извършител на престъплението, съобщава "Монитор".
Според внесения в съда в Пловдив обвинителен акт убиецът е действал предумишлено съобщиха от окръжната прокуратура. Делото трябва да започне до дни.

Зверството потресе Пловдив миналия юни. На 12 юни около 17,30 часа бащата на Стефка – Николай Маджаров, видял жива дъщеря си за последно. Той се прибирал от магазина и носел сладки. Видял на оградата Стефка да разговаря спокойно с Владимир и поискал да ги почерпи, но те му отказали. Малко след това момичето излязло да пие кафе в Кричим със своя приятел Пенко Ламбрев. Три години по-рано Стефка се запознала в Ивайловград със своя убиец. Момичето било на гости у баба си за лятната си ваканция. Малко по-късно Владимир отишъл при бащата Николай да го моли за работа.

Семейството на Стефка има бизнес със селскостопанска продукция край пловдивското село Йоаким Груево и Маджаров взел на работа младежа. Междувременно Стефка се оплакала на баща си, че Владимир я притеснява – не я оставял за продължително време на мира, ходел до училището й в Пловдив, следял я по интернет и й звънял по телефона. Владимир напуснал работата, но
продължил да следи красавицата.

В началото на 2012 г. Стефка имала среща с Пенко на автогара „Юг”. Двамата били на спирка на градския транспорт и си говорели, когато към тях се приближил Владимир. Той започнал да се кара на Стефка защо се среща с Пенко, след което момичето се оплакало и на приятеля си. Владимир пак отишъл да се моли за работа на Николай Маджаров, който отново го наел. В началото на юни 2013 г. Владимир казал, че колата му е повредена, и Николай му дал да кара втората семейна кола „Опел Корса”, в която Стефка била зверски пребита в нощта на 12 срещу 13 юни.

Идеята на Владимир била да инсценира самоубийството на момичето. Затова, след като я пребил и тя изпаднала в безсъзнание, я хвърлил в напоителен канал край село Йоаким Груево. Ако вината на Владимир Костадинов бъде доказана в съда, го грози затвор от 10 до 20 години, гласи повдигнатото обвинение срещу него.

Пребитата Стефка се е удавила бързо, тъй като е била в безсъзнание. В това са категорични специалистите, изготвили петорната съдебномедицинска и физическа експертиза. Според тях смъртта на момичето не е след падане в канала. „Бързо удавяне за кратко време може да настъпи, ако Стефка е попаднала във водата в състояние да не може да се пази и предпази от удавяне”, се казва в заключението на експертизата. След побоя е имала кръвонасядания на меките черепни покривки, които довели до сътресение на мозъка със зашеметяване. „Ако Стефка е била в съзнание и със запазени физически сили, както и предвид нивото на водата от един метър, вероятността да се удави бързо може да се изключи”, смятат експертите. Според комплексната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза Владимир е психически здрав и през цялото време е разбирал какво върши, а възможностите му за самоконтрол не са били нарушени.

На 12 юни вечерта Стефка отишла с Пенко да пият кафе, но през цялото време двамата били следени от Владимир. На изхода на Кричим при водния изравнител Пенко спрял колата си и тъй като времето било дъждовно, със Стефка останали в купето да си говорят. Тогава към тях се приближил с кол в ръката Владимир, а Пенко го попитал дали „не се кани да го убива с този дървен прът”. Владимир му отвърнал, че иска само да говори със Стефка, и хвърлил кола настрани. Момичето излязло от колата, а работникът започнал да й се кара защо излиза с други. Заявил є, че тя щяла да бъде само негова и че само той я обичал. Хванал я за ръката да се прибират заедно, но Стефка се отскубнала и се върнала в колата на Пенко.

Той потеглил с ниска скорост, но в този момент Владимир, който вървял пред автомобила, седнал на предния му капак. След това извършителят се върнал в опела на Николай Маджаров и продължил да шофира след колата на Пенко. Приятелят на Стефка се обадил по телефона на свой познат от крайпътно заведение и го помолил, когато минат покрай ресторанта, да спре колата на Владимир. През цялото време той пращал есемеси до Стефка, в които я упреквал, че излиза с „диви селяни”, които имали само сексуални намерения към нея. Писал й, че „тя трябва да помисли малко, защото била жена, а не курва”. Последното му съобщение било, че „търпението му вече се изчерпало”.

След като към 22,30 часа Пенко оставил приятелката си пред дома й в Йоаким Груево, Владимир успял някак си да подмами Стефка да се качи при него в бащиния є опел. Откарал я отново до отводнителния канал на изхода на Кричим, където спрял на брега. Започнал да я удря с юмруци по главата, лицето, челото и по двете ръце. Стефка се опитвала да се защити и успяла да одере и също да удари Владимир по гърдите. Според съдебни медици извършителят имал кръвонасядане по шията, кръвонасядане с драскотина по гръдния кош и драскотини по коляното.

След като Стефка била зашеметена от ударите, Владимир изнесъл тялото й до плиткия напоителен канал и го хвърлил с лице към водата. Изчакал там, докато видял, че Стефка не дава никакви признаци на живот, след което си тръгнал, се казва в обвинителния акт. После се качил обратно в опела на Николай Маджаров и се върнал в село Йоаким Груево. Измил старателно колата, за да не останат никакви следи, сменил дрехите си и легнал да спи. На другия ден отишъл на работа при бащата на убитото момиче. Тялото на мъртвата абитуриентка било открито на 13 юни около 11 часа от рибар. През цялото време защитната теза на Владимир била, че със Стефка наистина били на отводнителния канал, свързващ малка ВЕЦ с река Въча, но момичето се подхлъзнало и паднало във водата. Че той се опитал да я спаси, но не успял.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 6674920860985261690

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item