stoineff

Откриха първата SMART класна стая в Пловдив

Снимка: 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри”
Снимка: 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” - София

Днес откриха първата „Умна стая” в Пловдив и втората за страната (Първата е в 23-то СОУ Фредерик Жолио-Кюри” , София). Смарт класната стая беше открита днес в Образцовата математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ в града на тепетата.

 Очакваше се на откриването да присъства министър Анелия Клисарова но тя не се е появила. На откриването са присъствали пловдивският кмет, Иван Тотев, зам.кметът Стефан Стоянов, корейският посланик Н.П. Шин Менг-хо, представители на Министерство на образованието и науката и депутати.

„Умната стая” е одорудвана със сензорна дъска, телевизор, лаптоп и 25 таблета. Те ще бъдат на разположение на учениците от 10-ти до 12-ти клас, които ще се възползват от предимствата на модерното образование.

Дигитализираното учебно съдържание е базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България, които се прилагат в училища в цялата страна.

Този тип обучение ще помага на учениците да придобият и развият своите умения по предприемачество, бизнес и икономика, категорични са координаторите на проекта.

Математическата гимназия спечели проекта „Защо моето училище е най-смарт” в надпревара сред 12 други пловдивски училища в отворен конкурс в социалната мрежа. Първата по рода си смарт класна стая отвори врати през сентември месец миналата година в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” в столицата.

Дъската е на принципа на сензорните екрани. Работи се изключително интересно и децата имат възможност да виждат целия материал от учебника на нея и на монитора на своя таблет – казва Албена Костова, преподавател по икономика в 23 СОУ, при откриването на първата такава стая преди около 3 месеца, цитирана от БНР. – Когато те работят на своя таблет по определен казус, всичко това излиза на дъската под формата на боксове за всяко дете поотделно. Така те виждат освен своята работа, и работата на своите съученици. Това дава възможност да се получат различни дискусии, да се решават казуси. По този начин децата възприемат много по-лесно такава сложна материя като икономиката. Освен това, чрез тази модерна класна стая ние се доближаваме до тяхната действителност. Всяко дете вече работи със смартфон, държи в ръцете си таблет или някакво друго устройство. И, влизайки в тази стая, ние не им казваме: „С телефоните дотук”, а на практика им даваме още по-високи технологии, с които те работят”.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 8595695371765468088

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item