stoineff

Англичани купуват бебета от България


anglichani-kupuvat-bebeta
Англичани попаднаха в разследване на Нова телевизия - как се купуват бебета на черно в България. Чужденците пристигнаха и бяха снимани със скрита камера. Те останаха разочаровани, че не могат да купят веднага хлапето, за което са дошли.
Разследването започва от обява в интернет форум. Тя гласи следното: „Здравейте, ние наистина искаме да имаме бебе - или може би две - и ние ще плащат колкото и да струва. Ако можете да помогнете, моля свържете се с нас”.

Автори на обявата са Хайди и Ричи Калвърт. От написаното личи, че или не владеят добре български или превеждат от английски с помощта на Гугъл. Търсят бебе за осиновяване или сурогатна майка не само в България, но и във Великобритания, Румъния и Македония. Решаваме да им пишем. Същия ден получаваме отговор: „Да, ние с удоволствие ще си купим бебе. Ако е възможно новородено, но ние ще се радваме с дете до едногодишна възраст. Можете ли да ни помогнете?” Цената е произволна - 8000 лева.

Представящите се за семейство Калвърт са готови да дойдат в България още следващата седмица. И тук идва най-важният въпрос – как и с какви документи ще изведат бебето в чужбина? Обясняват им, че продажбата и покупката на бебе е престъпление.

След три дни семейство Калвърт тръгват към България. В края на срещата англичаните признават, че са ни помислили за посредници и остават разочаровани, че няма как да купят бебето законно.

"Бихме път дотук, само за да ни кажете, че е незаконно", възмущава се мъжът. През цялото време русокосата жена до него пита дали може да види бебето, но мераците й са отбити с обяснението, че то е при семейството. "Чували сме, че тук и в Румъния е най-добре. Така може да се купи дете", обяснява англичанката.

В края на скритата камера чужденците си тръгват разочаровани, а по-късно в мейл разкриват, че са журналисти от "Сънди таймс". Дали това е истина обаче не е ясно.

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item