stoineff

Гръцката фирма Bluepoint се подиграва с труда на пернишките жени


Гръцка фирма бави плащанията на служителите си в Перник. 

По сигнал от няколко читатели на "Интервю" гръцката фирма BluePoint забавя системно плащанията на служителите си.

 Жени, които са работили надомно на граждански договори, чакат по няколко месеца заработените си пари.


Потърпевшите се оплакват и от администрацията в пернишкия офис, където не вдигат телефоните си и не дават информация, за това кога ще бъдат изплатени дължимите им възнаграждения, държат се вулгарно и  зле с всеки опитал се да търси правата си.

Според запознати фирмата не плаща и всичките данъци и осигуровки, използвайки добре изработена схема, като гражданските договори се сключват основно на името на пенсионери.

Фирмата се занимава  с шиене на бански, като се прочу и с друг скандал, наскоро публикуван в местното издание "За Перник". Става дума за оплакване от работничка за условията на труд във фирмата и оплакване до инспекцията по труда. Ето какво пише тя, цитирана от изданието:

Шивашка фирма "Блу Пойнт" минава на 10 - часов работен ден. Освен, когато имаме износ 16 - 18 часа. Този петък ще има износ??? Моля инспекцията по труда да се самосезира?! Не е нормално да се работи от 8:00 до 0:00 - 2:00 часа. Имаме по 25 - 28 компенсации, а ни пускат неплатен, ако искаш да почиваш.

Работещите във фирмата са заплашвани непрекъснато с финансови наказания и дисциплинарни уволнения. Ако имате близки, или сте пострадали от тази фирма пишете в кометнарите си под статията.

Ето някои коментари от жени работили в Blupoint

@напускаща
За Светла

Кажи защо напускат верните ти кучета / бригадирките / и на тях им дойде до гуша от тебкой ще ти работи сега кой ще трови жените а? Как не те е срам да се държиш така и те са хора и те имат семейства! Защо ги унижаваш обиждаш и заплашваш? Коя си ти за коя се мислиш не те ли е страх от някой а? Нали не мислиш че ще останеш ненаказана ! Както си ходиш спокойно така може да ти се случи нещо! И тогава какво и кого ще плашиш? Спри да се правиш на жертва пред Тодор не го лъжи ! Осъзнай се разкай се събуди се и господ ще ти прости !! Не си бог спазвай божите заповеди! Помежду друготокакто се изразяваш ти е неправилно но помисли си само как така изведнъж всички заедно напускат??? След дълги разговори разбраха че не си струва да работят с теб, разбираш ли какво значи това никой не те иска!!!! Хората те ненавиждат теб и подлостта ти...

@бивша работничка

...
евала на казаното от напускаща да тя ще си плати за всички унижения спрямо бригадирките и шивачките мога да кажа че две от най оправните бригадирки щом напуснаха а това са ЦВЕТИ И ЕЛВИР работила съм със всички бригадирки но като тях няма други щом те напуснаха значи нещата са много много зле учудваме как елвира не е ступала някоя от шефките те просто прекалиха вече с тяхното тъпо държание ЕЛИ СВЕТЛА ИВА разберете че всички ви мразят и немогат да ви понасят И НАЙ ВЕЧЕ МИТКОВА а за ИВА да не говорим без коментар незнам кой я сложи да е главен технолог та тя си няма пониятие от нищо освен да дъвче дъвка и да примигва с очи ако си седне на машина милата ще умре от глад да е напуснала сто пъти но какво да се прави жените са свикнали и нея да я носят на гръб та тя не е кадър един модел да пусне сама добре че са жените да и свършат и нейната работа ЕЛИ беше човечна но и тя почна да алчнее но по голема гювендия от МИТКОВА няма в тази фирма и лиже задника на ТОДОР но времето е най-справедливо

@проста шивачка
...

Миткова и Тодор ВЪН и фирмата може би ще се оправил.
Към Миткова-Ей жено осъзнай се !!!Парите правят ли те щастлива!? За сметка на какво??? Не съм съдник, но и ти не си праведна. Промени си държанието и отношението към жените-без който износи няма да има. Да едни ще си отидат и ще дойдат други шивачки, -Нали самата ти си го казвала, че незаменими хора няма, е то да не мислиш, че ти си незаменима!? И твоят край ще дойде


@ едно мъжко момиче

Ей, перничани, това са вашите жени и дъщери. Взимайте си винкелите и ги скълцайте, тези византийски изроди. Да ходят да карат техните жини и дъщири да карат да шият. Скапаното мързеливо византийско племе!

related

пострадали 4194116530421131933

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item