stoineff

Хората в изчезналия Боинг са загинали от задушаване


Мистериозно изчезналият Боинг на "Малайзия Еърлайнс" може би е летял твърде дълго на максимална височина в рамките на „мисия за самоубийство“, като е възможно пътниците и екипажът да са се задушили.

 Кислородът им е свършил след 23 минути на над 12 000 метра.

Малко след загубата на комуникациите с пилотската кабина военен радар е засякъл самолета, че лети на височина между 13 000 и 13 700 метра.

Вчера следователите проучваха, дали главният пилот умишлено е саботирал полета в рамките на добре подготвен план за самоубийство. Източник, пожелал да запази анонимност, е разкрил пред „Мейл он лайн“: “Бил е следен, че лети на тази височина в течение на 23 минути, преди да започне да се спуска. Кислородът би стигнал за 12 минути, след което пасажерите ще изпаднат в безсъзнание“.

Източникът е добавил, че други няколко експерти от индустрията са достигнали до същия извод. Максималната височина на полета на Боинг 777-200ER е 13 100 метра, като е възможно машината да лети безопасно и на по-големи височини, каза експерт. Но на тази височина, където атмосферата е много разредена, ще са необходими само минути, дори секунди за настъпването на хипоксията, ако по някакъв начин кабината бъде разхерметизирана от някой от пилотите.

Кислородните маски биха се задействали, но кислородът би стигнал само за около 10 минути.


Андрю Рей, професор по експериментална и приложна аеродинамика, казва: “Губенето на налягане в кабината би било проблем на височина от 3000, 9000 или 13 000 метра, но допълнителната височина на полета сигурно е направила така, че нещата да станат по-бързо. Фактът обаче, че самолетът е летял на 13 000 метра височина, сам по себе си не означава, че трябва да бъде задействан извънредният запас от кислород“.

Въздухът, използван за херметизирането на кабината минава през двигателя и крилата, и се филтрира преди да достигне до пътниците. Пилот обаче би могъл да изключи системата, в случай че машината навлезе в мръсен въздух. Следователите обаче разследват възможността системата да е била изключена заради нечтисти намерения.

related

Свят 2184674145438002528

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item